Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen derde, Ricciardo snelste in tweede training Baku

Het Formule 1-team van Red Bull kende een uitstekende vrijdag. Ricciardo sloot de training als snelste af en Max Verstappen noteerde de derde tijd. De racepace van de Red Bull was tevens uitstekend.

In de openingsfase van de tweede vrije training was het direct druk op de baan. Daarbij waren veelal teams uit het middenveld die elkaar aftroefden voor de snelste tijd, tot Daniel Ricciardo een 1.43,9 liet noteren op de supersoft banden. Max Verstappen stond ondertussen nog rustig in de pitbox te wachten tot zijn Red Bull weer opgebouwd was. Het team werkte hard om alle beschadigde onderdelen te vervangen. Veel coureurs misten hun rempunt in een rommelige fase van de training: Raikkonen, Vettel, Stroll, Gasly, Bottas en Perez hadden grote moeite om hun auto op het asfalt te houden. Met nog 1 uur en 10 minuten te gaan zagen we Max Verstappen terug op het asfalt. De monteurs van Red Bull hadden flink wat werk verzet. Zo vervingen ze onder andere de vloer, de ophanging en de achtervleugel. In zijn eerste getimede ronde schoot Verstappen rechtdoor, maar gelukkig kon hij zijn weg vervolgen zonder schade. Het typeerde de rommelige vrijdag van de Nederlander.

Vooraan was het Daniel Ricciardo die op de ultrasofts uitstekend onderweg was. Halverwege de sessie was het Kimi Raikkonen die nipt langzamer was, maar het gat daarachter was er naar de beide Mercedessen die meer dan een halve seconde toegaven. Verstappen wist zichzelf op een derde positie neer te zetten op een tiende van Ricciardo. Feilloos waren zijn rondjes nog niet. Het tweede deel van de training stond in het teken van de langere runs, ter simulatie van de wedstrijd van zondag. Daarin waren Red Bull en Ferrari erg sterk en leek Mercedes toch wat tijd toe te moeten geven. Zowel Ricciardo als Verstappen wisten makkelijk in de 1.46 te rijden en waren daarmee toch enkele tienden sneller dan de concurrentie. Opvallend was de slechte vrijdag van WK-leider Sebastian Vettel die niet verder kwam dan een elfde positie. In de ochtend kwam de Duitser er ook totaal niet aan te pas. Bij Red Bull zal men tevreden zijn met de eerste en derde tijd tijdens deze training. Voor Mercedes lijkt er nog werk aan de winkel te zijn, want het gat van zeven tienden kan het team onmogelijk tevreden stemmen. In de laatste minuut van de training was er een nog onbekend technisch probleem voor Verstappen die stapvoets terugreed naar de pitbox.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"