© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen derde tijdens eerste training GP Engeland, Bottas snelste

14 jul. 2017 11:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De eerste vrije training voor de GP van Groot-Brittannië leverde Max Verstappen een derde positie op. De Red Bull coureur was 'best of the rest' achter het dominante team van Mercedes. Verstappen gaf een half seconde toe, ondanks dat hij een zachtere bandencompound gebruikte.

Max Verstappen op ruime achterstand gereden door Mercedes

De vrije training verliep rustig op het circuit van Silverstone. Daar waar we de afgelopen weekenden veel spins zagen, waren deze slechts sporadisch te zien. Vettel maakte een foutje en Felipe Massa beschadigde zijn bodemplaat toen hij over de kerbstones ging, maar verder was het rustig.

Vooraan was het Mercedes dat de klok sloeg. De Duitsers waren oppermachtig in het eerste deel van de training en dulden niemand binnen één seconden van hun tijd op de soft banden. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kozen met een half uur te gaan voor de supersoft band en verbeterden hun tijden wel, maar kwamen niet in de buurt van Bottas en Hamilton.

Met twintig minuten op de klok bezette Verstappen de derde positie op een halve seconde ten opzichte van Bottas. Mercedes stond echter op de hardere soft band. Teamgenoot Ricciardo moest wederom ruim drie tienden toegeven op de Nederlander.

In de slotfase van de eerste training kwamen de supersoft banden bij steeds meer teams uit de garage. Ferrari kende een kleurloze sessie en noteerde de vijfde en zesde tijd. Raikkonen gaf daarbij één seconde toe en Vettel zelfs 1,4 seconde.

Het team van McLaren-Honda zat er wederom goed bij en stond de hele training in de top 10. Teleurstellend waren de tijden van de Renault-coureurs. Hulkenberg en Palmer kwamen niet verder dan de zestiende en achttiende tijd.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen