© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Die 100 miljoen interesseert me niet, ik wil resultaten'

14 jul. 2017 07:55 Rik Alkema 0 reacties
Dr. Helmut Mark liet er van de week geen gras over groeien. Na een gerucht dat Max Verstappen een voorcontract zou hebben getekend bij Ferrari voor 2019 liet de topman van Red Bull even duidelijk merken dat Verstappen voor geen goud weg mag bij Red Bull. Verstappen zelf is daar echter luchtig onder en wil vooral resultaat zien.

Max Verstappen luchtig over 'afkoopsom' van 100 miljoen

"Zelfs voor geen 100 miljoen euro laten we Verstappen gaan", waren de woorden van Helmut Marko afgelopen week. Een uitspraak waarmee hij aan alle onzekerheid voorlopig een eind maakt. Max Verstappen blijft bij Red Bull, dit seizoen, volgend seizoen en het seizoen erop. Hoe dan ook, aldus Marko.

Verstappen zelf is er nogal luchtig onder. De Nederlander wil vooral weer eens een wedstrijd uit rijden en een mooi resultaat boeken. "Die 100 miljoen is niet verkeerd toch? Jullie weten nu in ieder geval de afkoopsom", zegt Verstappen met een knipoog tegen de Nederlandse media in Silverstone. "Maar eerlijk gezegd maakt het me niet zoveel uit wat Marko zegt. Het zal vast positief bedoeld zijn, maar ik wil resultaten", is Verstappen duidelijk.

De sfeer in het kamp Verstappen is ondanks de mindere periode nog steeds opperbest. Een goed voorbeeld is het antwoord van Verstappen op de vraag 'hoe erg hij aan een hoogtepunt toe is?'. "Op of buiten de baan", is zijn even scherpe als humoristische antwoordt. Om nog even verder te gaan: "Die buiten de baan kan je tenminste plannen, die op de baan helaas niet."

Op serieuze toon vervolgt Verstappen: "Ik ga gewoon weer mijn uiterste best doen, meer kan je niet doen. Bij de pakken neer gaan zitten heeft geen zin, je moet gewoon positief blijven."

Straks om 10:00 uur Nederlandse tijd begint het weekend voor Max Verstappen en zijn collega's met de eerste vrije training. Zaterdagmiddag om 14:00 uur begint de kwalificatie voor de GP van Engeland en op zondagmiddag om 14:00 uur start de tiende wedstrijd van het seizoen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen