Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Dit is de reden dat ik heb bijgetekend'

De wederopstanding van Red Bull en Max Verstappen is indrukwekkend. De Nederlander behaalde zijn tweede zege in vier races tijd. De wijze waarop was zeer indrukwekkend tijdens de GP van Mexico.

Het kostte Verstappen ogenschijnlijk geen enkele moeite in Mexico. Tijdens de kwalificatie was de Nederlander al erg snel, maar in de race rekende hij af met alles en iedereen. "Het was een van mijn makkelijkste races ooit, zoals ik ze met het karten ook wel eens heb gewonnen. Als je een goede auto hebt dan weet ik gewoon wat kan, dan is dit redelijk normaal", laat Max Verstappen aan Ziggo Sport weten. In de eerste bocht raakten Vettel en Verstappen elkaar kort, maar de Red Bull-coureur had dat niet eens gemerkt. " Nee, ik zag het pas op de video dat we elkaar raakten. Dat hoort bij het racen." "De start was niet super omdat de pre-start limiter niet heel hoog in de toeren ging. Daardoor kwam ik iets minder van mijn plaats, maar dat kwam goed uit. Toen in bocht een buitenom bij Sebastian. Eenmaal op kop kon ik mijn eigen race rijden en hadden we veel marge." Tijdens de virtual safetycar periode koos de Nederlander ervoor om zijn enige stop te maken. Hij koos daarbij voor een set van de supersofts "De supersofts zijn gewoon beter en sneller. We hadden al veel ronden op de ultrasofts gedaan en dan weet je dat je het makkelijk uit kan rijden op de supersofts.

Een bijzonder moment was de conversatie tussen Verstappen en het team over de boordradio. Het team riep de Nederlander op om rustig aan te doen. " Ik reed al met veel reserve en rust gaan. Dus ja... sorry ik doe al rustig aan", vertelde Max over het feit dat hij nog zoveel over had tijdens de race. Max Verstappen verlengde recent zijn contract met Red Bull tot en met 2020. Een keuze die voor de Nederlander voor de hand liggend was. "Ik geloof in het team en daarom heb ik bijgetekend. We gaan de goede kant op en ik hoop dat we volgend jaar ook echt sterk kunnen beginnen. Dan weet ik zeker dat we het gewoon goed voor elkaar hebben."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden