Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Dit is me nog nooit eerder overkomen'

Een crash tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein gooide roet in het eten voor Max Verstappen. Een probleem met de software van de Renault-motor zorgde ervoor dat er plotseling 150 PK meer vrijkwam, wat resulteerde in een spin.

Een vijftiende startpositie voor de GP van Bahrein was absoluut niet waarop Verstappen gehoopt had. Een positie in de top drie was volgens de Nederlander mogelijk geweest. Direct na de crash leek de Red Bull-coureur boos te zijn. Voor de camera's van Ziggo vertelt Max zijn verhaal. " Ik was heel rustig, alleen snapte ik niet helemaal wat er gebeurde. Daarom wilde ik eerst in de data kijken voordat ik met de media praatte." Het incident kwam als een complete verrassing voor Verstappen, die overvallen werd door de haperende software van de Renault-motor. "Die bocht is net niet vol gas en wij hebben de motor zo afgesteld dat er best veel vermogen bijkomt aan het einde. Het rare tijdens de kwalificatie was dat er steeds 150 PK bij kwam, de ene keer wel en de andere keer niet. Ik had het nu totaal niet verwacht en dan krijg je er opeens 150 PK bij. Toen slipten de achterwielen door en was het klaar."

Vanaf de vijftiende positie wacht Verstappen een ouderwetse inhaalrace. Gelukkig is inhalen in Bahrein goed mogelijk. "Het is me nog niet heel vaak in mijn carriere overkomen. Daarom snapte ik het ook niet toen ik daar ineens stond. Na het bekijken van de data werd het wel duidelijk, maar het blijft jammer dat ik als vijftiende moet starten. Gelukkig hebben we dan wel meer actie morgen!" "We hadden vandaag een hele goede kans om in de top drie te staan. Deze dingen gebeuren helaas, maar gelukkig hebben we nog heel wat races voor de boeg dit jaar."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"