Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Doel is om binnen drie tienden van Mercedes te staan'

Het was een drukke donderdag voor Max Verstappen. De Red Bull-coureur ging liefst 187 keer het circuit van Barcelona rond. Na afloop was de Nederlander erg tevreden.

Voor Max Verstappen was het de laatste testdag van deze winter. Tot snelle tijden kwam hij niet, maar wel tot liefst 187 ronden. Het tempo was daarbij prima. "Ons doel was om veel ronden te rijden en zo naar ons tempo op de lange runs te kijken. Dat was volgens mij prima in orde, maar eigenlijk weten we dat pas in Melbourne." "Dat is een ander circuit, maar ik denk dat we blij kunnen zijn met waar we nu staan. Qua betrouwbaarheid zijn we klaar voor de eerste race." Het draaide voor Verstappen vandaag niet om snelle rondetijden, iets waar Daniel Ricciardo zich gisteren wel mee bezighield. Toen leek het erop dat Red Bull in de buurt gekomen is van Mercedes en dat is ook wat Verstappen hoopt. “Ten eerste moeten we dichterbij komen. Als je eenmaal binnen drie, vier tienden zit tijdens de kwalificatie, dan kan je ze in de race bevechten. In de race zal het normaal gesproken wat dichter bij elkaar liggen. Ons doel is dus absoluut om binnen die drie tienden te zitten. Tussen het begin en het einde van 2017 is onze auto al enorm veel verbeterd, dus we verwachten nu een stuk dichterbij te zijn. Ik weet niet hoe dichtbij we zullen zijn, maar dat zullen tijdens de vrije trainingen en kwalificatie in Melbourne ondervinden.”

Het doel voor 2018 is duidelijk: Red Bull wil mee kunnen strijden met Mercedes en Ferrari. De RB14 is volgens het team een stap voorwaarts. "We moeten dichterbij komen aan Mercedes en Ferrari. Als je binnen drie of vier tienden zit tijdens de kwalificatie, heb je kansen tijdens de race. In de race zijn we normaal sterker." "Onze auto was het afgelopen jaar al sterk verbeterd en we verwachten nu echt een stuk dichterbij ze te staan. Ik weet niet precies waar we staan, maar dat zullen we in Australië zien."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden