Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Drie auto's per team is slecht voor de Formule 1'

Onlangs opperde Mercedes teambaas Toto Wolff opnieuw het idee om per team met een derde auto te gaan rijden. Meerdere teams, waaronder Red Bull, zien niks in dit voorstel. Ook Max Verstappen denkt dat het inzetten van een derde wagen een slechte ontwikkeling is voor de Formule 1.

"Dan heb je straks van de teams in de top drie negen auto's in de top tien staan. In dat opzicht zou het niet ideaal zijn," aldus Verstappen tegenover Motorsport.com.

"Ik snap wel dat Wolff dat zegt want hij komt natuurlijk stoeltjes tekort voor het aantal rijders dat Mercedes heeft," aldus de viervoudig GP-winnaar. De reden dat Wolff met dit voorstel kwam, is natuurlijk de positie van onder meer Esteban Ocon. De Fransman dreigt het kind van de rekening te worden door de overname van Force India door papa Stroll waardoor er mogelijk voor hem in 2019 geen plek in de Formule 1 is. Ook het plan van voormalig Formule 1-coureur Mario Andretti om gastrijders in te zetten, krijgt niet de steun van Verstappen. "Ik denk dat dat niet de meest verstandige optie is. Het zou voor ons hetzelfde zijn als we ineens een IndyCar-race of NASCAR-wedstrijd zouden doen. Dat soort dingen lijken me niet verstandig.”

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen