© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Drie auto's per team is slecht voor de Formule 1'

22 sep. 2018 12:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Onlangs opperde Mercedes teambaas Toto Wolff opnieuw het idee om per team met een derde auto te gaan rijden. Meerdere teams, waaronder Red Bull, zien niks in dit voorstel. Ook Max Verstappen denkt dat het inzetten van een derde wagen een slechte ontwikkeling is voor de Formule 1.

"Dan heb je straks van de teams in de top drie negen auto's in de top tien staan. In dat opzicht zou het niet ideaal zijn," aldus Verstappen tegenover Motorsport.com.

"Ik snap wel dat Wolff dat zegt want hij komt natuurlijk stoeltjes tekort voor het aantal rijders dat Mercedes heeft," aldus de viervoudig GP-winnaar.

De reden dat Wolff met dit voorstel kwam, is natuurlijk de positie van onder meer Esteban Ocon. De Fransman dreigt het kind van de rekening te worden door de overname van Force India door papa Stroll waardoor er mogelijk voor hem in 2019 geen plek in de Formule 1 is.

Ook het plan van voormalig Formule 1-coureur Mario Andretti om gastrijders in te zetten, krijgt niet de steun van Verstappen.

"Ik denk dat dat niet de meest verstandige optie is. Het zou voor ons hetzelfde zijn als we ineens een IndyCar-race of NASCAR-wedstrijd zouden doen. Dat soort dingen lijken me niet verstandig.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen