Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Drie motoren per seizoen wordt grote uitdaging voor ons'

De winter zit er bijna op voor de Formule 1 coureurs. Red Bull presenteert op 19 februari de nieuwe RB14 en blikt met Max Verstappen vooruit op het nieuwe seizoen.

Na een vakantie waarin het een combinatie van relaxen met vrienden en hard trainen was, staat het nieuwe seizoen nu echt voor de deur. De twee grootste veranderingen zijn de komst van de Halo en het verminderen van het aantal toegestane motoren. "De Halo maakt de auto echt lelijk! Ik ben er niet blij mee. Verder hoop ik dat de auto er goed uitziet en ook direct snel is. Dat we niet net als vorig jaar in de achtervolging moeten", laat Verstappen weten. Voor motorleverancier Renault vormde betrouwbaarheid in 2017 een grote uitdaging. Max Verstappen en Daniel Ricciardo incasseerden diverse gridstraffen. De motorregels voor 2018 zijn verder aangescherpt en coureurs krijgen slechts de beschikking over drie motoren voor eenentwintig races. Dit betekent dat een motor gemiddeld zeven races mee moet gaan, terwijl de Renault-motoren vorig jaar al moeite hadden om het vier races vol te houden. Max Verstappen ziet dit dan ook als een grote uitdaging voor Red Bull en Renault. "Het wordt een erg grote uitdaging. Vorig jaar gebruikten we zes motoren, nu mogen we er nog maar drie gebruiken. Dat is een halvering. Het wordt afwachten hoe dat gaat verlopen."

Binnen het team is de sfeer uitstekend. Na een moeizaam begin van 2017 kwam het team van Red Bull uitstekend terug. Die lijn wil het doortrekken in 2018. "De stemming is goed. Iedereen is gemotiveerd en kijkt uit naar de start. De mensen zijn blij met onze sterke finish van het laatste jaar. We kunnen niet wachten om weer te beginnen." Grote vraag is natuurlijk of Max Verstappen Mercedes en Ferrari kan verslaan. Aan een voorspelling waagt de Nederlander zich nog niet. "Dat weet ik op dit moment niet. Je weet nooit hoe goed jouw team op dit moment is ten opzichte van de concurrentie. Op dit moment heb ik geen verwachtingen, omdat je geen idee hebt waar je staat. Pas na het testen en de eerste race weet je waar je staat." Bekijk hieronder het volledige interview met Max Verstappen

9JUOUFdjORU

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen