© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Eerste seizoenshelft was best redelijk'

03 aug. 2017 12:00 Wanda Bisschop 0 reacties
In zijn derde jaar in de Formule 1 kampt Max Verstappen voor het eerst met de nodige tegenslagen. Waar het voorheen allemaal van een leien dakje ging, stond de Nederlander in de eerste seizoenshelft te vaak met lege handen. Zelf noemt hij het in ieder geval een 'interessante seizoenshelft'

Max Verstappen kijkt vooral uit naar de tweede seizoenshelft

Max Verstappen wist in Barcelona tijdens de wintertesten al dat hij niet ging vechten voor de wereldtitel. Wat hij echter nog niet wist, was dat hij dit seizoen met meer dan gemiddeld technische problemen zou kampen. De Nederlander viel maar liefst vijf keer uit dit seizoen en kijkt inmiddels tegen een enorme achterstand aan in het WK.

Maar wie dan verwacht dat Verstappen louter negatief spreekt over zijn eerste seizoenshelft, heeft het mis. Op de site van Red Bull Racing maakt hij de balans op en zegt hij het volgende hierover.

"Het is toe nu toe een zeer interessant seizoen. Natuurlijk, de vele uitvalbeurten waren absoluut niet positief maar over het algemeen denk ik dat we tevreden kunnen zijn met onze prestaties. Misschien waren onze verwachtingen in het begin te hoog maar het is zoals het is en we moeten het beste ervan zien te maken."

De pas 19-jarige Red Bull coureur stond dit seizoen alweer voor de 50e keer aan de start van een Formule 1 race. Zelf vindt hij dat echter niet heel bijzonder.

"Heel eerlijk? Het voelt alsof ik al jaren rondloop in de Formule 1.

Hopelijk halen we de 250 races of zoiets!
Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Contenpool

Op de vraag wat zijn hoogtepunt van de eerste seizoenshelft was, denkt hij direct aan zijn boeiend gevecht met Sebastian Vettel tijdens de GP van Engeland.

"Ik heb echt genoten van mijn duel met Sebastian. Het was jammer dat we niet snel genoeg waren maar ik was absoluut niet van plan om mijn plek zomaar op te geven. We hadden een goed gevecht, hard maar wel fair."

Red Bull Racing werkt hard achter de schermen aan verbeteringen aan de RB13. In Hongarije kwam het team opnieuw met een groot pakket aan vernieuwingen. Verstappen verwacht dan ook wel dat ze in de tweede seizoenshelft nog een stap gaan maken.

"Natuurlijk proberen we ons altijd te verbeteren. Hopelijk zorgen de nieuwe updates ervoor dat we nog weer een stap voorwaarts kunnen zetten. Het doel is nog steeds om dichter bij de kop te komen zodat we volgend jaar in de positie komen om de uitdaging aan te gaan."

Tenslotte laat Verstappen weten uit te kijken naar de volgende race op de Formule 1 kalender. Dat is dan de GP van België eind augustus en is voor hem min of meer een thuisrace met vele Nederlandse fans.

"Ja, Spa is mijn favoriete circuit en natuurlijk een beetje mijn thuisrace. Veel Nederlanders fans gaan er ongetwijfeld weer naar toe. Vorig jaar was het een gekkenhuis en ik kijk er dan nu ook alweer enorm naar uit!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen