Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen en Lewis Hamilton lijken op elkaar'

Volgens Max Verstappen's voormalig teambaas in de kartsport lijkt Max Verstappen met al zijn talent en bravoure sprekend op Lewis Hamilton.

Max Verstappen en Lewis Hamilton botsten in Bahrein zowel op als naast de baan met elkaar. Toch lijken de twee in veel opzichten op elkaar, zo beweert Giancarlo Tinini, hoofd van het CRG-kartteam waar Max Verstappen enkele jaren geleden voor uitkwam. "Lewis Hamilton zijn beide rijders die regelmatig voor spektakel zorgen en altijd de limiet opzoeken. Dat zie je bij niemand anders terug. Bovendien beschikken ze beide over een ongeëvenaarde wagencontrole", zo laat de Italiaan in gesprek met Newsweek weten .

Max Verstappen krijgt soms flinke kritiek te verduren van zijn concurrenten over zijn rijstijl, maar dat is iets van alle tijden, zo weet Tinini. "In de kartsport had hij soms ook al problemen met andere jonge rijders. Niet veel hoor, maar het kwam wel voor. Dat is denk ik ook heel normaal. Niet iedereen kan de agressie van Verstappen waarderen. Maar ondanks zijn agressieve rijstijl behield Max Verstappen wel altijd de controle."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024