Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen en Red Bull legden minste aantal ronden af in 2017

Het Formule 1 team van Red Bull Racing legde van alle teams het minste aantal ronden af in de eerste elf races. Alleen het team van McLaren kende meer uitvalbeurten, maar wist toch meer ronden af te leggen.

Daar waar de concurrentie van Ferrari en Mercedes ijzersterk is op alle vlakken, verloopt het seizoen voor Red Bull niet naar wens. Niet alleen zijn de twee topteams te snel gebleken, ze beschikken ook nog eens over een uitmuntende betrouwbaarheid. Het is niet geheel verrassend dat Force India en Mercedes de teams zijn met het minste aantal uitvalbeurten. Bij Force India viel Sergio Perez uit in Baku en bij Mercedes was het Valtteri Bottas die met een defecte motor uitviel in Spanje. Van de 22 mogelijkheden om de finish te halen, kwamen deze teams 21 keer aan de streep. Bij Ferrari viel Kimi Raikkonen tweemaal uit als gevolg van een aanrijding. Bij Red Bull Racing ziet dit beeld er compleet anders uit. Slechts in drie races wisten Daniel Ricciardo en Max Verstappen allebei de finish te halen namens het team. Ricciardo viel in Australië en Rusland uit met technische problemen en werd in Hongarije uit de race gekegeld door Verstappen. Max Verstappen viel in Bahrein, Canada, Baku en Oostenrijk uit met een mechanisch defect en viel in Spanje uit bij een startcrash. Van de 22 mogelijke finishes verzilverde het team er slechts veertien. Met acht uitvalbeurten in elf races scoort alleen McLaren-Honda nog slechter.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Force India en Mercedes de lijst aanvoeren van het meeste aantal afgelegde ronden per team. Force India legde 1334 ronden af en Mercedes moet het met vier rondjes minder doen. Ferrari kwam tot 1287 ronden. Red Bull komt niet verder dan 928 ronden, 80 minder dan het veelgeplaagde team van McLaren-Honda. Bij de coureurs legden Lewis Hamilton en Sebastian Vettel alle ronden af en voeren zij het klassement aan met 679 ronden. Max Verstappen heeft het minste aantal ronden achter zijn naam staan met 398.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi