© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen enige F1-coureur zonder titel op zak

22 feb. 2018 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Het nieuwe Formule 1 seizoen staat op het punt om te beginnen, de stoeltjes zijn verdeeld en we zitten midden in de presentaties van de nieuwe Formule 1 bolides. Wat gaat de klas van 2018 doen? Eén ding is in ieder geval opvallend: Max Verstappen is de enige van de huidige lichting die nog met lege handen staat.

Romain Grosjean behaalde de meeste titels

Iedereen is het er wel over eens dat Verstappen tot één van de grootste talenten uit de autosport behoort. De meeste kenners dichten hem zelfs wel één of meerdere wereldtitels toe.

Ondanks zijn enorme talent is Verstappen wel de enige Formule 1 coureur van de huidige lichting die nog nooit een titel in de autosport heeft behaald. Natuurlijk heeft onze landgenoot de nodige titels in de kartsport gehaald maar in de autosport is hem dat nog niet gelukt.

Verstappen reed natuurlijk maar één seizoen in de Formule 3 waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Esteban Ocon ondanks dat de Red Bull coureur de meeste overwinningen behaalde.


Saillant detail is dat uitgerekend Romain Grosjean de lijst aanvoert. De Haas F1-coureur wacht nog steeds op zijn eerste overwinning in de Formule 1 maar was in het verleden al goed op dreef.

In totaal won hij maar liefst 8 kampioenschappen, namelijk het Zwitserse Formule Renault, Formule Lista, Franse Formule Renault, Euroseries Formule 3, 2x GP2 Asia, Auto GP en de GP2.

Ook voor Nico Hülkenberg geldt ongeveer hetzelfde. De Duitser jaagt nog op zijn eerste podiumplek in de Formule 1 maar heeft toch al vier titels op zijn naam staan. Zo won hij het Duitse Formule BMW, A1GP, Euroseries Formule 3 en de GP2.

Regerend wereldkampioen Hamilton heeft inmiddels vier wereldtitels in de Formule 1 op zak en was daarnaast nog drie keer het sterkste. De Brit zegevierde in het Britse Formule Renault, Euroseries Formule 3 en de GP2. Zijn grootste rivaal Vettel staat gelijk wat betreft het aantal titels in de Formule 1 maar was daarvoor iets minder succesvol. De Duitser won 'alleen' het Duitse Formule BMW.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen