Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen enthousiast: 'Data Honda-motor ziet er veelbelovend uit'

Wordt het een succes of een flop? Dat is de vraag die er boven het Red Bull-Honda avontuur hangt. Max Verstappen is optimistisch gestemd na het zien van de data van de Japanse motorleverancier.

"Ik denk dat het er veelbelovend uitziet", laat Verstappen aan F1.com weten als hem gevraagd wordt naar de data van de Honda-motor. Momenteel ligt deze achterin de Toro Rosso en zodoende heeft de Nederlander een redelijk goed vergelijk tussen zijn Renault-motor en de krachtbron van Honda. "Red Bull heeft de beslissing genomen om te switchen naar Honda en nu kunnen ze steeds nauwer gaan samenwerken. Het is nog lastig om te voorspellen door het verschil in auto's en afstelling om de echte performance van de motor te vergelijken."

Een switch van motorleverancier heeft vaak een aanloopperiode nodig om succesvol te zijn. Daarbij komt dat Honda nog niet op het niveau van Mercedes en Ferrari is. Wonderen verwacht Max Verstappen dan ook niet in 2019. "Vanzelfsprekend is onze doelstelling op het seizoen te beginnen op een gelijk niveau als we nu hebben. Tijdens het seizoen moeten we steeds harder pushen en sneller ontwikkelen. Op dit moment kan ik prachtige verhalen ophangen, maar ik weet niet hoe het allemaal gaat lopen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"