© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen enthousiast: 'Data Honda-motor ziet er veelbelovend uit'

07 sep. 2018 08:00 Ruud Dimmers 2 reacties
Wordt het een succes of een flop? Dat is de vraag die er boven het Red Bull-Honda avontuur hangt. Max Verstappen is optimistisch gestemd na het zien van de data van de Japanse motorleverancier.

"Ik denk dat het er veelbelovend uitziet", laat Verstappen aan F1.com weten als hem gevraagd wordt naar de data van de Honda-motor.

Momenteel ligt deze achterin de Toro Rosso en zodoende heeft de Nederlander een redelijk goed vergelijk tussen zijn Renault-motor en de krachtbron van Honda. "Red Bull heeft de beslissing genomen om te switchen naar Honda en nu kunnen ze steeds nauwer gaan samenwerken. Het is nog lastig om te voorspellen door het verschil in auto's en afstelling om de echte performance van de motor te vergelijken."

Een switch van motorleverancier heeft vaak een aanloopperiode nodig om succesvol te zijn. Daarbij komt dat Honda nog niet op het niveau van Mercedes en Ferrari is. Wonderen verwacht Max Verstappen dan ook niet in 2019.

"Vanzelfsprekend is onze doelstelling op het seizoen te beginnen op een gelijk niveau als we nu hebben. Tijdens het seizoen moeten we steeds harder pushen en sneller ontwikkelen. Op dit moment kan ik prachtige verhalen ophangen, maar ik weet niet hoe het allemaal gaat lopen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen