Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Er is meer in het leven dan Formule 1'

Max Verstappen ademt Formule 1. Dat deed hij eigenlijk al lang voordat hij zijn debuut maakte in de koningsklasse. Desondanks weet Verstappen heel goed dat er meer is in het leven dan de Formule 1 alleen.

In gesprek met Goodwood geeft Max Verstappen antwoord op de vraag of hij zich weleens afvraagt wat hij dankzij zijn leven als Formule 1-coureur allemaal moet missen: "Dat doe ik zeker, maar de conclusie is steeds hetzelfde. Als ik veertig ben, heb ik ook nog genoeg tijd om andere dingen te gaan doen. Tot die tijd wil ik het maximale uit mijn autosportcarrière halen. Misschien ben ik het ook wel eerder beu, maar dat verwacht ik niet." "In gesprek met oud-Formule 1-coureurs krijg ik vaak het advies zo lang mogelijk te blijven doen wat ik nu doe, omdat het leven na een carrière op het hoogste niveau nog ontzettend lang duurt."

Het leven van Max Verstappen draaide al op jonge leeftijd om de Formule 1, dat ene, bijna heilige doel. Ook toen al leidde Verstappen eigenlijk geen 'normaal leven'. Hij is de eerste om dat toe te geven: "Ik zag leeftijdsgenootjes met elkaar spelen en lol maken. Ik maakte ook lol, maar op een hele andere manier. Nu begrijp ik veel beter dan toen waarom dat zo moest zijn. Het leven bereidde me toen al voor op het grote werk." Het grote werk vergt veel tijd en energie, maar Verstappen weet dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Dat zou volgens de Red Bull-coureur ook niet goed zijn: "Je moet je momenten pakken om te relaxen. Het is onmogelijk om 365 dagen per jaar alleen maar bezig te zijn met Formule 1." "Het is goed om af en toe niet te hoeven denken aan paarse sectortijden. Tijd met vrienden, familie of tijd voor jezelf heb je af en toe ook gewoon nodig."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'