Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Er zit gewoon een mongool bij de stewards'

Max Verstappen stak zijn mening over de racestewards niet onder stoelen of banken. Hij haalde daarbij hard uit naar een van de stewards die volgens de Nederlander de pik op hem heeft.

Max Verstappen was na afloop van de race duidelijk in zijn bewoordingen over een van de racestewards. De Nederlander vond zijn straf een aanfluiting liet hij Ziggo Sport weten. " Het is gewoon een mongool van een steward daarboven die mij altijd een straf wil geven. Dat was vorig jaar ook al zo." De actie op Raikkonen was prachtig en ook de enige kans voor Verstappen om de derde plaats te pakken. " Het voelde de hele race goed aan en dit was mijn enige kans. Buitenom ging het niet dus ging ik binnendoor. Dan ga je vijf centimeter van de baan af terwijl iedereen overal gewoon wijd gaat.." " Het is belachelijk voor de sport. Ik hoop echt dat er volgend jaar niemand meer komt. Dit slaat echt nergens op."

Verstappen reed een waanzinnige inhaalrace en knokte zichzelf van een zestiende positie naar voren. Over zijn race was de Nederlander uitermate tevreden. " Ik startte op hardere banden en had daardoor iets meer wielspin, maar het was wel OK. We hebben nu die penalty gekregen en daar zijn we niet blij mee, maar de race was super goed. We zijn nu al drie races op rij misschien wel het snelste tijdens de race." Voor de stewards had Max nog wel een tip: " De stewards moeten gewoon lekker thuis op de bank gaan kijken!"

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"