© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen favoriet voor zege in GP Mexico

29 okt. 2017 16:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kent een ijzersterk weekend in Mexico. De Nederlander voelt zichzelf prima thuis in zijn Red Bull en presteert weer op een bijzonder hoog niveau. Voor veel mensen is Max dan ook de grote favoriet voor de zege.

Scoort Verstappen vanavond zijn tweede zege van het seizoen?

Voorafgaand aan het weekend in Mexico waren de verwachtingen dat Mercedes toe zou slaan. In het verleden waren de Duitsers oppermachtig op het Formule 1 circuit dat vanaf 2015 op de F1-kalender staat. Het lange rechte stuk is in het voordeel van de sterke krachtbron van Mercedes. Het team worstelt echter met de grip.

Max Verstappen en Red Bull bewijzen dat hun vorm van de laatste races geen toeval is. Ook in Mexico zitten ze er iedere sessie weer erg goed bij. Het tekort aan motorvermogen wordt uitstekend gecompenseerd door de sterke eigenschappen van de RB13. Verstappen was zeer dicht bij zijn eerste poleposition, maar moest Sebastian Vettel voor zich dulden.

De Ferrari-coureur is op zoek naar eindelijk weer eens een zege en heeft niets meer te verliezen. Achter het duo staat Lewis Hamilton, maar de Brit kende een lastig weekend. Mercedes worstelt met de grip in het stadiongedeelte en verliest daar ook tijd. Hamilton kan in Mexico kampioen worden als hij minimaal als vijfde finisht, waarbij het niet de verwachting is dat hij alles zal riskeren tijdens de race.

Waarom is Max Verstappen de grote favoriet?

In de langere runs zag Red Bull er zeer sterk uit. Ongeacht op welke band Verstappen ook reed, hij was er razendsnel op. Ondanks de kwalificatiemodus op de motoren van Mercedes en Ferrari, die drie tot vier tienden tijdwinst oplevert, wist de Nederlander bijna de pole te pakken. Tijdens de race is het verschil in motorvermogen kleiner, wat in het voordeel voor Verstappen is. 

De vorm van Verstappen is de laatste races briljant. Zo won hij in Maleisië, pakte Max een tweede plaats in Japan en reed hij een superieure inhaalrace in Amerika. Wat daarbij direct opviel is de manier waarop de Red Bull met de banden omgaat. Hierin slaat het team een slag ten opzichte van Mercedes en Ferrari. De Red Bull verslijt zijn banden minder snel en kan langer een constant tempo aanhouden.

Onze favorieten voor de zege en het podium:

  1. Max Verstappen
  2. Sebastian Vettel
  3. Lewis Hamilton

De race start om 20:00 Nederlandse tijd en is live te volgens via Racingnews365.nl

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen