© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Formule 1-auto's anno 2018 zien er super uit'

18 aug. 2018 11:51 Jan van der Burgt 3 reacties
Max Verstappen is zeer te spreken over de Formule 1-auto's anno 2018. Niet alleen vragen ze meer van de coureurs, ze zien er ook nog eens mooier uit volgens de Nederlander.

"Ik ben heel tevreden over huidige generatie Formule 1-auto's", zo begint Verstappen zijn betoog in gesprek met Goodwood. "Zeker in vergelijking met de auto's van 2016 bijvoorbeeld. Dat waren net speelgoedautootjes, zo weinig als dat je er van jezelf in kon leggen."

"Kijk bovendien eens naar het verschil in achtervleugels. De lagere, bredere vleugels van nu ogen veel beter. Zonder die halo, het blijft een verschrikkelijk lelijk ding, ziet een Formule 1-auto anno 2018 er gewoon bruut uit."

Het nadeel van die 'mooiere vleugels' is echter wel dat ze close racing bijna onmogelijk maken. En dan is de schoonheid van de auto's ook voor Verstappen opeens niet meer zo belangrijk:

"Ik denk dat ze de toegenomen performance die daarmee gepaard gaat ook ergens anders vandaan hadden kunnen halen. Een grotere bodemplaat, voorzien van skirts, zorgt voor een soortgelijk resultaat."

Als hij voor de toekomst nog iets zou mogen veranderen aan de huidige bolides, dan zijn het de motoren: "Ik zou sterk vereenvoudigde motoren willen zien die meer aan elkaar gelijk zijn, zodat nieuwe motorfabrikanten de stap naar de Formule 1 willen en kunnen maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen