Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Formule 1 is een oneerlijke sport'

Max Verstappen leert naar eigen zeggen steeds beter om te gaan met de oneerlijke kant van de Formule 1. Hij dealt er immers in de autosport al vijftien jaar lang mee.

Inconsequente beslissingen van de wedstrijdleiding, ongenuanceerde kritiek. De Formule 1 is niet altijd een eerlijke sport. Voor Max Verstappen, die het onrecht meer dan eens aan zijn kant had, wordt het steeds makkelijker om om te gaan met de oneerlijke kant van de Formule 1. "De Formule 1 is soms oneerlijk, maar dat is met het leven niet anders. Het hele leven is oneerlijk, maar ik denk altijd wel dat iemand uiteindelijk krijgt wat hij verdient" , zo laat Max Verstappen in een interview met Red Bulletin optekenen.

Op de vraag hoe Max Verstappen reageert als hij voelt dat hij oneerlijk behandeld wordt, antwoordt de Red Bull-coureur dat hij altijd zal proberen om kalm te blijven: "Als coureur heb je voortdurend het idee dat je oneerlijk wordt behandeld. Hoe je daar precies mee omgaat hangt af van de situatie, maar normaal gesproken ga je eerst rustig met elkaar in gesprek." Ondanks de nog altijd jonge leeftijd van twintig jaar geeft Verstappen aan dat hij steeds beter leert om te gaan met oneerlijkheid in de sport: "In de loop der jaren wordt het makkelijker om kalm te blijven. Overigens draai ik al zo'n vijftien jaar mee in de autosport, dus ik heb mijn portie oneerlijkheid al wel gehad."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024