© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Formule 1 is een oneerlijke sport'

20 jun. 2018 18:00 Jan van der Burgt 3 reacties
Max Verstappen leert naar eigen zeggen steeds beter om te gaan met de oneerlijke kant van de Formule 1. Hij dealt er immers in de autosport al vijftien jaar lang mee.

Inconsequente beslissingen van de wedstrijdleiding, ongenuanceerde kritiek. De Formule 1 is niet altijd een eerlijke sport. Voor Max Verstappen, die het onrecht meer dan eens aan zijn kant had, wordt het steeds makkelijker om om te gaan met de oneerlijke kant van de Formule 1.

"De Formule 1 is soms oneerlijk, maar dat is met het leven niet anders. Het hele leven is oneerlijk, maar ik denk altijd wel dat iemand uiteindelijk krijgt wat hij verdient", zo laat Max Verstappen in een interview met Red Bulletin optekenen.

Op de vraag hoe Max Verstappen reageert als hij voelt dat hij oneerlijk behandeld wordt, antwoordt de Red Bull-coureur dat hij altijd zal proberen om kalm te blijven:

"Als coureur heb je voortdurend het idee dat je oneerlijk wordt behandeld. Hoe je daar precies mee omgaat hangt af van de situatie, maar normaal gesproken ga je eerst rustig met elkaar in gesprek."

Ondanks de nog altijd jonge leeftijd van twintig jaar geeft Verstappen aan dat hij steeds beter leert om te gaan met oneerlijkheid in de sport: 

"In de loop der jaren wordt het makkelijker om kalm te blijven. Overigens draai ik al zo'n vijftien jaar mee in de autosport, dus ik heb mijn portie oneerlijkheid al wel gehad."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen