© Twitter Max Verstappen

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Formule 3 goede leerschool voor Formule 1'

20 aug. 2017 19:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen benutte zijn zomervakantie vooral om bij te tanken met zowel familie en vrienden. Het laatste weekend bracht de Red Bull coureur echter een bezoek aan Zandvoort waar de DTM actief was en haalde hij herinneringen op aan zijn Formule 3 tijdperk.

Max Verstappen heeft veel geleerd tijdens zijn F3 periode

De Formule 3 wordt algemeen gezien als de ideale opstap voor jonge talentvolle coureurs naar de Formule 1. Onder meer Max Verstappen, Esteban Ocon en Lance Stroll volgden deze route naar de koningsklasse van de autosport.

Tijdens zijn bezoek aan de DTM klasse op Zandvoort vertelde de Nederlander dan ook aan de aanwezige pers dat hij dankzij de Formule 3 zo snel in de Formule 1 is terecht gekomen.

"De F3 is natuurlijk de enige klasse waarin ik actief ben geweest voor de Formule 1. Het was een mooie tijd waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Zonder de F3 had ik ook niet zo snel de overstap naar de Formule 1 gemaakt."

"Het is absoluut de beste opstapklasse want je rijdt natuurlijk heel erg veel. Twee trainingen, twee kwalificaties en drie races per weekend, daar leer je ontzettend veel van. Wat mij betreft is dit echt dé manier om in de Formule 1 te komen."

Ondanks dat Verstappen geen kampioen werd in de Formule 3 viel hij wel op met zijn aantal overwinningen en zijn vele inhaalacties. Hiermee reed hij zich in de kijker bij Red Bull Racing die hem vervolgens contracteerde en onderbracht bij het opleidingsteam.

Volgens de Nederlander is er momenteel een andere jongeling actief in de Formule 3 die wat hem betreft hoge ogen scoort voor een toekomstig stoeltje in de Formule 1.

"Ik heb een paar races gezien en vooral Lando Norris is erg sterk. Hij heeft echt indruk gemaakt en is natuurlijk nog erg jong. We moeten hem zeker in de gaten houden voor de toekomst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen