Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Formule 3 goede leerschool voor Formule 1'

Max Verstappen benutte zijn zomervakantie vooral om bij te tanken met zowel familie en vrienden. Het laatste weekend bracht de Red Bull coureur echter een bezoek aan Zandvoort waar de DTM actief was en haalde hij herinneringen op aan zijn Formule 3 tijdperk.

De Formule 3 wordt algemeen gezien als de ideale opstap voor jonge talentvolle coureurs naar de Formule 1. Onder meer Max Verstappen, Esteban Ocon en Lance Stroll volgden deze route naar de koningsklasse van de autosport. Tijdens zijn bezoek aan de DTM klasse op Zandvoort vertelde de Nederlander dan ook aan de aanwezige pers dat hij dankzij de Formule 3 zo snel in de Formule 1 is terecht gekomen. "De F3 is natuurlijk de enige klasse waarin ik actief ben geweest voor de Formule 1. Het was een mooie tijd waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Zonder de F3 had ik ook niet zo snel de overstap naar de Formule 1 gemaakt."

"Het is absoluut de beste opstapklasse want je rijdt natuurlijk heel erg veel. Twee trainingen, twee kwalificaties en drie races per weekend, daar leer je ontzettend veel van. Wat mij betreft is dit echt dé manier om in de Formule 1 te komen." Ondanks dat Verstappen geen kampioen werd in de Formule 3 viel hij wel op met zijn aantal overwinningen en zijn vele inhaalacties. Hiermee reed hij zich in de kijker bij Red Bull Racing die hem vervolgens contracteerde en onderbracht bij het opleidingsteam. Volgens de Nederlander is er momenteel een andere jongeling actief in de Formule 3 die wat hem betreft hoge ogen scoort voor een toekomstig stoeltje in de Formule 1. "Ik heb een paar races gezien en vooral Lando Norris is erg sterk. Hij heeft echt indruk gemaakt en is natuurlijk nog erg jong. We moeten hem zeker in de gaten houden voor de toekomst."

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer