Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen gaat 30 miljoen verdienen bij Red Bull'

Het nieuwe F1-contract van Max Verstappen legt hem zowel sportief als financieel geen windeieren. In Amerika tekende de Nederlander een nieuwe deal die hem tot 2020 verbindt aan Red Bull Racing.

Met het nieuwe contract komt er een einde aan alle speculaties over de toekomst van Max Verstappen. De Nederlander werd lange tijd gelinkt aan Mercedes en Ferrari. Daar zijn Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de absolute nummers één binnen het team. Het nieuwe contract maakt Max Verstappen de absolute nummer één binnen Red Bull. Vorige week liet Christian Horner al weten dat Red Bull een team rondom de Nederlander wil bouwen. Met een nieuw driejarig contract ligt er een mooie deal richting de toekomst.

Het team, management en de coureur zelf wilden niet ingaan op details van het contract. Wel is duidelijk geworden dat Verstappen meer weet over de motoren waarmee het F1-team na 2018 rijdt. Dan loopt het contract met Renault af en liggen er verschillende opties. Diverse media berichten over een contract dat ook financieel sterk verbeterd is. Daarbij wordt er een bedrag van 30 miljoen genoemd voor de periode 2018 tot en met 2020, wat neerkomt op een salaris van 10 miljoen per jaar. Dit is exclusief bonussen en premies.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"