© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen gaat niet meer naar de sportschool

06 feb. 08:43 René Oudman 0 reacties
Om zich optimaal voor te bereiden op het komende Formule 1-seizoen, moet Max Verstappen elke dag fysieke arbeid leveren. De 21-jarige Nederlander hoeft echter niet op de fiets of in de auto te stappen om naar een sportschool te gaan.

Tegenover De Telegraaf verklaart de vijfvoudig Grand Prix-winnaar überhaupt geen bezoekjes te brengen aan sportscholen. De coureur van Red Bull Racing heeft alle benodigdheden namelijk gewoon in zijn appartement staan.

"Op mijn balkon staan alle apparaten die ik nodig heb en vooral voor mijn cardio is dat perfect", verklaart Verstappen. "Het allerbelangrijkste blijft dat ik een sterke nek heb, vanwege alle G-krachten die vrijkomen." Een bijkomend voordeel is dat het in Monaco, Verstappens thuishaven, een stukje warmer is dan in Nederland. "Gelukkig is het goed weer. Ik kan buiten gewoon in mijn shirt rondrennen."

Over precies een week wordt de nieuwe wagen van Verstappen en Red Bull Racing-teammaat Pierre Gasly gepresenteerd. Op woensdag 13 februari toont het Oostenrijkse team waarvoor de Nederlander en de Fransman actief zijn de RB15, een door Honda aangedreven bolide. Een vijftal dagen later zal de RB15 het Circuit de Barcelona-Catalunya op rijden om deel te nemen aan de eerste collectieve testdag van 2019. Verstappen neemt dan plaats achter het stuur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen