Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen gaat 'pijn lijden' op de rechte stukken in Baku

Op voorhand lijkt het circuit van Baku niet uitermate geschikt voor de Red Bull, maar desondanks is Verstappen vol vertrouwen. Het lange rechte stuk wordt 'pijn lijden', maar de bochtige secties moeten de RB14 goed liggen.

De Grand Prix van Azerbeidzjan is de vierde race van het seizoen. Op het moderne stratencircuit hoopt Max Verstappen zijn seizoen eens lekker onder weg te krijgen. Heikel punt daarbij vormt het langste rechte stuk van de F1-kalender. Liefst twee kilometer vol gas. Iets wat de Renault-motor achterin de Red Bull niet goed ligt. "Die kilometers gaan ons pijn doen. Ferrari en Mercedes hebben een betere topsnelheid en wij gaan daar tijd verliezen. Ik hoop dat we dit in de bochten goed kunnen maken. Het wordt zoeken naar een compromis", laat Verstappen aan de NOS weten.

Vorig jaar was Verstappen snel onderweg, maar een podiumplaats ging aan zijn neus voorbij na een motorprobleem. In het smalle deel van het circuit was de Nederlander vaak het snelste van alle coureurs. Het uitstekende chassis van Red Bull moet daar ook tijdens deze editie het verschil maken. Een poleposition zit er niet in denkt de Red Bull-coureur. "We hebben niet de kans om tegen Ferrari en Mercedes te vechten tijdens de kwalificatie. Wij beschikken niet over de speciale engine modus. In de race hebben ze dat voordeel niet en kunnen we erg competitief zijn. Wij beschikken over een uitstekende auto in de races."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'