© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen gaat voor alles of niets in GP van Abu Dhabi

26 nov. 2017 11:44 Wanda Bisschop 0 reacties
Het is zover, we maken ons op voor de 20e én dus de laatste Formule 1 race van dit seizoen. Een seizoen waarin Hamilton zijn vierde wereldtitel pakte en waarin Max Verstappen knap terug kwam na een lastige beginfase. Wie van de heren gaat er met de laatste trofee vandoor? Oftewel, wie wint de GP van Abu Dhabi?

Max Verstappen wil afsluiten met vuurwerk

De laatste kwalificatie van dit seizoen ging eigenlijk een beetje als een nachtkaars uit. Het verwachte vuurwerk tussen Mercedes en Ferrari bleef uit, om over Red Bull nog maar te zwijgen. Natuurlijk was het laatste rondje van Daniel Ricciardo indrukwekkend en heeft hij zichzelf met P4 in de kijker gereden.

Toch blijft het ontluisterend om te zien wat de kwalificatiemodus van Mercedes en Ferrari voor verschil maakt. Ook zonder dat is het gat trouwens nog erg groot en moet Red Bull samen met Renault flink aan de bak voor 2018.

Zo ver is het echter nog niet, we hebben eerst nog de GP van Abu Dhabi.

Wat staat er nog op het spel?

1. De eer van Valtteri Bottas

Bottas dacht zelf dat hij dit jaar al in staat was om Hamilton partij te bieden. Niks is echter minder waar. De Fin begon sterk maar zakte halverwege flink door het ijs en kan zeker een overwinning in Abu Dhabi wel gebruiken om toch nog enigszins met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Maar is Hamilton echt zo'n teamspeler dat hij Bottas aan zijn derde zege van dit seizoen wil helpen of gaat hij als een ware kampioen voor zijn eigen eer?

2. Wordt het Vettel of toch Bottas als nummer twee in het WK?

In theorie kan Bottas de tweede plek van Vettel nog pakken. Dan moet hij wel de race winnen en hopen dat Vettel buiten de punten valt of in ieder geval 22 punten minder scoort. Aan zijn stand als Mercedes-coureur is hij het verplicht maar Vettel zal het vast niet zo ver laten komen. Of speelt zijn Italiaanse temperament hem toch weer parten?

3. Rijdt Red Bull vol op de limiet?

Teambaar Horner wil maar al te graag met beide auto's voor de overwinning in Abu Dhabi gaan. Dat betekent wel dat ze met meer vermogen moeten rijden dan in Brazilië. Of Renault dat aandurft, is nog maar de vraag. Net als wat er gebeurt als Verstappen en Ricciardo wel op vol vermogen racen. Wordt het dan het podium of een ploffende motor?

Onze voorspelling

1. Lewis Hamilton

2. Sebastian Vettel

3. Daniel Ricciardo

En Max? Het liefst zien we hem natuurlijk op het podium maar gezien zijn weekend tot nu toe moet er echt wel wat gebeuren wil hem dat lukken. Wij gokken op P5 voor onze landgenoot.

Om 14.00 uur Nederlandse tijd begint de laatste race van dit seizoen en dat betekent dat we zo rond de klok van half 4 weten hoe de kaarten zijn geschud. Laten we in ieder geval hopen dat de laatste race van dit seizoen ons een hoop spektakel geeft en niet als een nachtkaars uitgaat met 55 saaie rondjes!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen