Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen gaat voor podiumplaats in Japan

De Formule 1 GP van Japan staat dit weekend op de kalender. Max Verstappen begint met een super gevoel na zijn zege in Maleisië. De vorm van de Nederlander is uitstekend en zijn Red Bull lijkt goed genoeg te zijn voor het podium.

Verstappen ziet zichzelf niet direct als de grote favoriet voor het podium. Eerder deze week liet de Red Bull-coureur al weten dat zijn zege in Maleisië niet wil zeggen dat hij op ieder circuit kan winnen. De verwachtingen in Nederland zijn misschien iets te hoog gespannen voor het komende weekend. Een podiumplaats is het doel van Verstappen, die terugkeert op voor hem speciale grond. " Ik reed mijn eerste vrije training op Suzuka. Het is echt een geweldig circuit en de eerste sector is erg old-school. Je kan je daar geen enkele fout veroorloven. Maak je wel een fout dan eindig je in het grind en dat wil je niet."

"Ik kijk erg uit naar het GP-weekend en hoop dat we weer voor het podium kunnen gaan, dat zou heel mooi zijn", laat Verstappen op zijn site weten. Vorig jaar eindigde Verstappen als tweede na een hard gevecht met Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur waagde in de voorlaatste ronde een aanval, maar de Nederlander gooide vakkundig de deur dicht. Na de race barstte de kritiek los op de manier van verdedigen van Verstappen en een race later werd de 'Max Verstappen-regel' geïntroduceerd.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden