© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen gaat voor top zes bij GP Amerika

22 okt. 2017 17:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen begint als zeventiende aan de F1 Grand Prix van Amerika vanavond. De Nederlander moet als gevolg van zijn gridstraf in de achtervolging, maar verwacht dat de top zes haalbaar is.

Verstappen rekent op succesvolle inhaalrace

Met zijn snelle Red Bull, en de grote verschillen tussen de topteams en de overige teams, moet Verstappen relatief makkelijk naar voren kunnen komen. Zo staan er in zijn directe omgeving bij de start twee Saubers die al snel ten prooi zullen vallen aan de Nederlander. Vervolgens is het zaak om zo snel mogelijk door het middenveld te komen.

Met een zege of podiumplaats houdt Verstappen geen rekening in Amerika, of hij moet het nodige geluk hebben met bijvoorbeeld een safety car.

"Ik verwacht niet dat we meedoen voor de zege, maar de top zes moet mogelijk zijn. Onze afstelling voor de race is wel redelijk in orde. Een podiumplaats wordt lastig, dan hebben we wat geluk nodig en moet het veld echt bij elkaar blijven door een safety car.

Over zijn kwalificatie, waarin Verstappen de zesde tijd noteerde, was hij niet tevreden. Sterker nog, het was 'de slechtste van het jaar'. 

"Soms gaat het een keer wat minder en ik maakte twee foutjes in mijn laatste ronde. Het maakt nu toch weinig uit omdat we achteraan moeten starten. Ik was positief verrast dat mijn rondetijd nog zo goed was, want de ronde zelf voelde dramatisch aan."

Vanavond om 21:00 Nederlandse tijd mag Max Verstappen proberen om vanaf de zeventiende plaats wederom een indrukwekkende inhaalrace te rijden. Waar gaat zijn inhaalrace eindigen en wie wint de race? Geef je voorspelling hieronder door!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen