Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen geeft Hamilton schuld van uitvalbeurt

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar in de tweede ronde van de GP van Bahrein tegen. De Nederlander probeerde de Mercedes-coureur in te halen, maar werd geraakt op het achterwiel. Daarmee zat de race er voor Verstappen op.

Verstappen blikte voor de camera's van Ziggo Sport terug op het incident. Daarbij geeft hij aan dat Lewis Hamilton wat hem betreft de veroorzaker was. " Lewis wilde buitenom gaan. Dan geef je wat gas bij om ervoor te komen en er was plaats genoeg ook aan de linkerkant, maar hij wilde niet opgeven en reed tegen mijn wiel aan." Na een rustige ronde met een lekke band probeerde Verstappen het nog even, maar schade aan het differentieel betekende een voortijdig einde van de race. "Het differentieel was al kapot bij die tik. De auto sprong omhoog en bij die zijwaartse tik brak het differentieel af. Ik vertelde het team al dat er iets aan de hand was, want ik had veel slip."

"Toen ik de pits uitreed voelde het niet goed aan en moest ik de auto stoppen en zag ik dat er een groot gat in de vloer zat. Ook zonder problemen met het diff was het erg moeilijk geworden." Vanzelfsprekend is Verstappen teleurgesteld. Het team van Red Bull viel zelfs met beide auto's uit. Ricciardo kende een elektrisch probleem in de tweede ronde. "We hadden hier heel veel punten kunnen scoren en ik denk dat de auto hier heel goed was." Bekijk hieronder de beelden van de touche tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

8MLK6FXdA94

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"