Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen geeft Stroll schuld van touche

Max Verstappen kende één hachelijk moment tijdens de GP van Spanje. Tijdens de Virtual Safety Car periode raakt hij de langzaam rijdende Lance Stroll.

Met een beschadigde voorvleugel kon Max Verstappen zijn weg vervolgen. De endplate was kapot aan de linkerkant, maar gelukkig had de Nederlander er niet al teveel last van. Na afloop laat Verstappen weten dat het ongeval veroorzaak werd door een afremmende Lance Stroll. "Ik wist dat de herstart er aan kwam. Hij remde ineens af en met koude banden kon ik hem niet ontwijken. Het zag er niet zo fraai uit, maar het viel gelukkig mee. Alleen in de snelle bochten had ik er wat last van."

Red Bull had een grote upgrade meegenomen naar Barcelona en de onderdelen werkten naar behoren. "Onze auto was hier erg goed en onze upgrades werkten allemaal goed. Je kon zien dat we erg sterk waren in de laatste sector. Dat is positief voor Monaco." De derde sector in Spanje is een relatief langzame sector met enkele langzame doordraaiers en een chicane. Met de GP van Monaco staat het langzaamste circuit op de kalender. In de smalle straten van Monte-Carlo zijn downforce en mechanische grip erg belangrijk. Op dat vlak scoort de RB14 van Verstappen uitstekend.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'