Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen geeft vader Jos best mogelijke cadeau: "Al denk ik niet dat hij het fijn vond"

Max Verstappen is vanzelfsprekend blij met zijn overwinning in Canada en met het uitbreiden van zijn voorsprong in het wereldkampioenschap. Op vaderdag geeft hij papa Jos Verstappen een mooi cadeau met zijn resultaat, maar of hij daar ook blij mee is, dat weet Max niet.

Met slechts een kleine seconde voorsprong won Max Verstappen voor het eerst in zijn Formule 1-carrière de Grand Prix van Canada. Hij hield Ferrari-concurrent Carlos Sainz achter zich, terwijl de Spanjaard ronde na ronde probeerde aan te vallen met DRS. Verstappen is blij met de overwinning en legt uit dat het geen makkelijke zege was. De tegenstand van Sainz was namelijk stevig. "Het was spannend", is zijn eerste reactie bij Viaplay . Toch kon hij vader Jos Verstappen een vaderdagcadeau geven met de zege in Montreal, al weet de WK-leider niet of hij daar zo blij mee is. "Ik denk niet dat hij het heel fijn vond", lacht Verstappen, doelend op de spannende slotfase. Sainz lag enige tijd aan de leiding, maar besloot een pitstop te maken tijdens de safety car-periode na een crash van Yuki Tsunoda. "Ferrari was heel competitief in de wedstrijd. Ik denk dat als er geen safety car was gekomen, dat het lastig was geworden om het gat te dichten. Ik was echter ook niet tevreden mét de safety car, want hij zat met nieuwe banden achter mij. Alle opties waren niet top, maar we hebben wel kunnen winnen."

Verstappen loopt opnieuw uit in het WK

Met in totaal 175 WK-punten leidt de Limburger ruimschoots het coureurskampioenschap, terwijl teamgenoot Sergio Perez op de tweede plaats blijft staan met hetzelfde aantal punten als voor de GP (129) door een uitvalbeurt tijdens de race. Verstappen is blij, maar rekent zich nog zeker niet rijk. "Het is inderdaad nog een lang seizoen." "Er kan nog erg veel gebeuren en er kan nog veel fout gaan. Dat moeten we zien te voorkomen, maar het is verder natuurlijk wel allemaal positief", aldus de wereldkampioen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'