© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Geen extra druk door eigen tribune'

21 aug. 2017 11:55 Rik Alkema 0 reacties
Voor zover er thuiswedstrijden bestaan in de Formule 1, is de Grand Prix van België er zeker één voor Max Verstappen. De in België geboren Nederlander kan sinds zijn debuut in de Formule 1 rekenen op grote steun van zijn fans op het circuit van Spa-Francorchamps. Dit seizoen heeft Verstappen zelfs een eigen tribune, maar extra druk voelt hij daardoor niet.

Max Verstappen maakt zich op voor 'thuiswedstrijd'

Vorig seizoen kleurde Spa-Francorchamps oranje en beleefde Max Verstappen zijn beste kwalificatie ooit. Helaas voor Verstappen en zijn fans kon hij die kwalificatie niet verzilveren in de wedstrijd. Na een startcrash met de beide Ferrari's reed Verstappen buiten de punten. Toch vindt hij niet dat hij zich nu moet 'bewijzen' voor 'eigen' publiek.

"Over het algemeen was het een goed weekend vorig jaar. Ik kwalificeerde me als tweede, mijn beste kwalificatie ooit", vertelt Verstappen tegen GPUpdate.net.

"Maar dit seizoen weet ik niet hoe competitief we zullen zijn op de rechte stukken. Ik ga mijn best doen", blikt hij vooruit op komend weekend.

Dit jaar wordt Max Verstappen door nog meer Nederlanders dan ooit tevoren toegejuicht. Extra druk levert dat echter niet op, Max blijft gewoon Max.

"Ik kijk er erg naar uit om al die fans te zien, ook op mijn eigen tribune. Het levert alleen maar positieve druk op, het is tenslotte mijn thuis race."

Verwachtingen durft Verstappen nog niet uit te spreken voor zijn thuis wedstrijd. "Ik hoop op een beetje regen, maar ik durf nu geen verwachtingen uit te spreken. Dat vertel ik je na vrijdag wel", besluit Verstappen met een knipoog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen