Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen geen 'Sportman van het Jaar 2018', Herlings genomineerd

Max Verstappen wordt in 2018 niet gekroond tot 'Sportman van het Jaar'. De Red Bull-coureur stond op de longlist, maar behoort niet tot de drie kanshebbers die op 19 december verkozen kunnen worden.

Max Verstappen was een van de smaakmakers in de Formule 1. De Red Bull-coureur won twee Grands Prix, stond elf keer op het podium en sloot het WK als vierde af. Ondanks zijn beste Formule 1-seizoen ooit, maakt Verstappen geen kans meer op de prijs die hij in 2016 won.

Onder de drie genomineerden bevindt zich wel motorcrosser Jeffrey Herlings. De 24-jarige crosser kroonde zichzelf tot wereldkampioen in de MXGP-klasse, als eerste Nederlander ooit. Herlings domineerde het kampioenschap en won daarnaast, met speels gemak, de Dutch Masters of Motorcross. Herlings moet het opnemen tegen schaatser Kjeld Nuis, die twee gouden medailles veroverde op de Olympische Winterspelen, en Epke Zonderland. De turner won zijn derde wereldtitel op de rekstok. Woensdag 19 december is het gala vanaf 20:30 uur live te zien op Nederland 1.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024