© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen geen voorstander van extra bandensoorten in de F1

28 nov. 2017 15:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen ziet de toegevoegde waarde van de nieuwe bandencompounds van Pirrelli niet. De teams hebben volgend jaar liefst zeven verschillende bandencompounds beschikbaar. Twee meer dan in de afgelopen jaren.

Pirelli maakt het onnodig moeilijk met liefst zeven bandencompounds in F1 2018

Max Verstappen toont zich niet erg onder de indruk van de nieuwe hypersoft en superhard die toegevoegd zijn aan het assortiment van Pirelli. Voor de fans is de regenboog van Pirelli lastig te volgen.

Pirelli selecteert per Grand Prix drie bandencompounds die de coureur moeten gebruiken. Dit jaar werd de harde band eigenlijk niet eens gebruikt. In 2018 komt daar een super harde variant extra bij. Volgens Verstappen is het onzinnig en verwarrend.

"Ik vind het wat verwarrend voor de fans dat je liefst zeven bandencompounds hebt. Ze hadden ook de gewoon de ultrasoft wat zachter kunnen maken", laat Max aan Motorsport.com weten.

De hypersoft wordt de zachtste band en is nog zachter dan de ultrasoft. Uiteindelijk zijn er volgend jaar de hypersoft, ultrasoft, supersoft en soft band die als 'zachte' banden door het leven gaan. Dan zijn er nog de medium, harde en superharde bandencompound.

Wij van Racingnews verlangen terug naar de tijd waarin de keuze een stuk beperkter was. Bijvoorbeeld: zacht, medium en hard, met duidelijk verschillen tussen de banden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen