Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen geen voorstander van extra bandensoorten in de F1

Max Verstappen ziet de toegevoegde waarde van de nieuwe bandencompounds van Pirrelli niet. De teams hebben volgend jaar liefst zeven verschillende bandencompounds beschikbaar. Twee meer dan in de afgelopen jaren.

Max Verstappen toont zich niet erg onder de indruk van de nieuwe hypersoft en superhard die toegevoegd zijn aan het assortiment van Pirelli. Voor de fans is de regenboog van Pirelli lastig te volgen. Pirelli selecteert per Grand Prix drie bandencompounds die de coureur moeten gebruiken. Dit jaar werd de harde band eigenlijk niet eens gebruikt. In 2018 komt daar een super harde variant extra bij. Volgens Verstappen is het onzinnig en verwarrend.

" Ik vind het wat verwarrend voor de fans dat je liefst zeven bandencompounds hebt. Ze hadden ook de gewoon de ultrasoft wat zachter kunnen maken", laat Max aan Motorsport.com weten. De hypersoft wordt de zachtste band en is nog zachter dan de ultrasoft. Uiteindelijk zijn er volgend jaar de hypersoft, ultrasoft, supersoft en soft band die als 'zachte' banden door het leven gaan. Dan zijn er nog de medium, harde en superharde bandencompound. Wij van Racingnews verlangen terug naar de tijd waarin de keuze een stuk beperkter was. Bijvoorbeeld: zacht, medium en hard, met duidelijk verschillen tussen de banden.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'