Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen geniet van COTA

De Formule 1 coureurs komen dit weekend in actie in Austin voor de GP van Amerika. Max Verstappen is de man in vorm en hoopt in zijn Red Bull mee te kunnen doen om de ereplaatsen.

Na zijn zege in Maleisië en tweede plaats in Japan zijn alle ogen gericht op Max Verstappen. De Red Bull-coureur is in de vorm van zijn leven en wacht een nieuwe uitdaging op het Circuit of the Americas (COTA). In een interview met Mobil 1 blikt de Nederlander vooruit op de GP van dit weekend. "Het is een nieuw circuit, met elementen uit andere circuits. Ze hebben echt de beste bochten van andere circuits overgenomen. Sector 1, met de snelle Esses, is erg leuk om te rijden zeker tijdens de kwalificatie als we weinig brandstof aan boord hebben. Het is een van de mooiste bochtencominbaties van de Formule 1 kalender." De start is vaak spectaculair dankzij het oplopende rechte stuk naar de eerste bocht. De bocht zelf is een speciale legt Verstappen uit. "Het rechte stuk naar de eerste bocht loopt steil omhoog, waardoor het aanremmen erg lastig is. De start is best lastig omdat de aanloop naar de eerste bocht erg wijd is, maar de bocht zelf is een stuk nauwer. Je kan dus niet te laat remmen, anders tik je iemand aan. Je moet dan ook extra voorzichtig zijn."

De organisatie van de GP van Amerika zorgt goed voor de fans. Zo zijn er talloze activiteiten rondom het circuit en worden er concerten georganiseerd. "De atmosfeer is erg goed. Er zijn veel goede feesten rondom het racen georganiseerd. Omdat ik nog geen 21 ben mag ik er nog niet drinken. Het is erg belangrijk om op ieder continent Formule 1 races te hebben. Amerika is een van mijn favoriete continenten. Het is erg groot en vrij en daar hou ik van." Bekijk hieronder het volledige interview met Max Verstappen.

XCEZzt59G_4

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden