© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen genomineerd voor Sportman van het jaar 2017

03 dec. 2017 18:41 Wanda Bisschop 0 reacties
Het NOS*NSF heeft Max Verstappen voor de tweede jaar op rij genomineerd voor Sportman van het jaar 2017. De Red Bull coureur dankt zijn uitverkiezing aan zijn twee indrukwekkende overwinningen tijdens de GP's van Maleisië en Mexico.

Max Verstappen niet aanwezig bij uitverkiezing Sportman van het jaar

Vorig jaar was onze landgenoot ook genomineerd voor Sportman van het jaar en wist hij deze award ook binnen te slepen. Verstappen was zelf niet bij de uitverkiezing aanwezig en kreeg later zijn prijs overhandigd door Jan Lammers.

Ook dit jaar drong Max Verstappen, ondanks een wisselvallig seizoen, door tot de shortlist. Een vakjury bestaande uit onder meer oud-sporters Pieter van den Hoogenband, Marianne Timmer en voorzitter Bas van den Goor heeft inmiddels de drie genomineerden bekend gemaakt.

Naast Max Verstappen zijn ook schaatser Sven Kramer en wielrenner Tom Dumoulin genomineerd.

De uitverkiezing tot Sportman van het jaar 2017 vindt plaats op 19 december aanstaande. Ook dit jaar laat Verstappen verstek gaan. De Nederlander geeft de voorkeur aan zijn vakantie en is daarom niet aanwezig bij het live-evenement.

Daarnaast vindt Verstappen dat de verschillende sporten moeilijk met elkaar te zijn vergelijken. Om die reden brengt Verstappen dan ook zelf geen stem uit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen