Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen genomineerd voor Sportman van het jaar 2017

Het NOS*NSF heeft Max Verstappen voor de tweede jaar op rij genomineerd voor Sportman van het jaar 2017. De Red Bull coureur dankt zijn uitverkiezing aan zijn twee indrukwekkende overwinningen tijdens de GP's van Maleisië en Mexico.

Vorig jaar was onze landgenoot ook genomineerd voor Sportman van het jaar en wist hij deze award ook binnen te slepen. Verstappen was zelf niet bij de uitverkiezing aanwezig en kreeg later zijn prijs overhandigd door Jan Lammers. Ook dit jaar drong Max Verstappen, ondanks een wisselvallig seizoen, door tot de shortlist. Een vakjury bestaande uit onder meer oud-sporters Pieter van den Hoogenband, Marianne Timmer en voorzitter Bas van den Goor heeft inmiddels de drie genomineerden bekend gemaakt. Naast Max Verstappen zijn ook schaatser Sven Kramer en wielrenner Tom Dumoulin genomineerd.

De uitverkiezing tot Sportman van het jaar 2017 vindt plaats op 19 december aanstaande. Ook dit jaar laat Verstappen verstek gaan. De Nederlander geeft de voorkeur aan zijn vakantie en is daarom niet aanwezig bij het live-evenement. Daarnaast vindt Verstappen dat de verschillende sporten moeilijk met elkaar te zijn vergelijken. Om die reden brengt Verstappen dan ook zelf geen stem uit.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'