© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen genoot van gevecht met Sebastian Vettel

16 jul. 2017 16:09 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen en Sebastian Vettel hadden het tijdens het eerste deel van de GP van Groot-Brittannië flink met elkaar aan de stok. In de eerste ronde haalde de Nederlander de Ferrari-coureur tweemaal in en ook later in de race knokten ze flink met elkaar.

Max Verstappen: 'Ik moest met hand en tand verdedigen'

Een goede start bezorgde Verstappen de derde positie, waarbij hij in de eerste ronde flink aan het knokken was met de beide Ferrari's. Voor de camera's van Ziggo Sport blikt te Red Bull coureur terug op zijn start. 

"De start was heel goed, maar ik wilde buitenom gaan bij Kimi. Hij blokte me en dan moet je even wachten met op het gas gaan en zo kwam Sebastian weer terug. Toen pakte ik hem weer buitenom en dat was erg mooi."

Mede door een pitstop die niet helemaal lekker liep kon Vettel voorbij komen aan Verstappen met een undercut (vroegere stop red.) en daarna wist ook Bottas de Nederlander te passeren door langer door te rijden. Het gevecht met Vettel was voor veel fans het hoogtepunt van de race. Liever had Max gezien dat het voor de eerste plaats was.

"Het was prima, ik moest wel met hand en tand verdedigen. Op een gegeven ogenblik kwam hij binnendoor, toen moest ik buitenom en reed hij vol gas tegen het wiel aan. Ach ja, het mag allemaal zo lang er niets afbreekt."

In de laatste ronden kregen de beide Ferrari-coureurs te maken met een probleem met de linker voorband. Raikkonen haalde nog net op tijd de pits, maar Vettel kreeg een klapband en viel terug tot de zevende positie. Red Bull koos ervoor om Max ook een extra stop te laten maken, omdat de marge op Hulkenberg erg groot was.

"Ik zag dat Kimi naar binnen ging dus dacht dat we beter buiten konden blijven. Maar goed, dat is achteraf praten. Het team wilde op safe spelen zodat ik de finish zou halen."

Jack Plooij merkte op dat Verstappen in de WK-stand weer voorbij is gegaan aan Sergio Perez. De Nederlander baalde echter dat de Red Bull veel te langzaam was.

"Ja, maar je moet altijd voor Perez staan. Dat is iets dat mij niet uitmaakt. We moeten begrijpen wat er dit weekend fout ging want we waren niet snel genoeg. We hebben wel de maximale punten gehaald."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen