Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Geweldige manier om het seizoen te starten"

Hoe maak je een Formule 1-rijder die nog ruim een week moet wachten voor hij in zijn nieuwe wagen mag stappen, blij? Red Bull Racing dacht het antwoord te hebben, door Pierre Gasly en Max Verstappen in een kart op een ijsbaan rond te laten rijden.

Een marketingtrucje van Red Bull, uiteraard. Echter: voor de 23-jarige Fransman en de 21-jarige Nederlander tevens een uitgelezen kans om samen wat lol te maken. Verstappen kon de geste van zijn werkgever waarderen.

Op een afgezet deken van ijs, middenin Flevoland, mochten Gasly en Verstappen twee karts aan de tand voelen. Het voormalige kartteam van Verstappen had de twee machines geprepareerd. "Het was erg leuk", vertelde een opgewekte Verstappen na afloop van het ijskarten. "Dit was mijn eerste keer", zei de Nederlander, die in tegenstelling tot collega Gasly nog nimmer in een kart op een bevroren ondergrond had gereden. "Ik vond het eigenlijk best wel snel gaan", gaf Verstappen ruiterlijk toe. "Op een bepaald moment reed ik, in de zesde versnelling, boven de honderd kilometer per uur. Dat vond ik écht geweldig." Ondanks nog nooit eerder aan ijskarten te hebben gedaan, had Verstappen al wel ervaring met het bevroren water. "Ik heb eerder wel geschaatst. Dit is echter natuurlijk iets heel anders. Als ik mijn driftwerk zou beoordelen, geef ik mezelf een acht. Ik heb veel gelachen met Pierre en vond het ijskarten een geweldige manier om het seizoen te starten!" Over vijf dagen klimt Verstappen naar alle waarschijnlijkheid voor de eerste keer in zijn nieuwe Red Bull-bolide om deze de baan op te sturen, er staat een shakedown op het circuit van Silverstone op het programma. De eerste collectieve Formule 1-testweek begint op maandag 18 februari: op die eerste dag stapt Verstappen in de RB15.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden