© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen haalt hard uit naar Renault

29 sep. 2018 09:30 Jan van der Burgt 3 reacties
Renault-teambaas Cyril Abiteboul opende op vrijdag de aanval op Max Verstappen door te stellen dat hij zich beter met zichzelf bezig kon houden dan met het openlijk bekritiseren van Renault. Wie kaatst kan echter de bal verwachten, en dus zet Verstappen Abiteboul op zijn beurt op zijn plaats.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul reageerde op vrijdag op de uitspraken van Max Verstappen dat Red Bull teruggrijpt naar de Spec B-motor van Red Bull. Volgens de Nederlander deed Red Bull dat, omdat de Spec C niets brengt op grote hoogte zoal in Mexico. Als Max Verstappen door Ziggo Sport geconfronteerd wordt met de uitspraak van Abiteboul dat hij zich beter op de auto kan richten, maakt hij in niet mis te verstane woorden duidelijk dat hij wat hem betreft het gelijk aan zijn kant heeft:

"Die man is gewoon gefrustreerd", zo begint de Red Bull-coureur. "Ik zeg gewoon waar het op staat, zonder te liegen. Al we de Spec C-motor zouden gebruiken in Mexico, dan houdt die turbo dat niet en zien we de finish sowieso niet. Daar is geen woord aan gelogen, maar ik denk dat Abiteboul er niet tegen kan dat ik zo recht voor mijn raap ben."

"Natuurlijk vraag ik veel van het materiaal", vervolgt Verstappen. "Ik ben hier om te winnen en niet om zevende te worden zoals zij. Misschien moet hij zich meer op zijn eigen team concentreren in plaats van dat hij mij de hele tijd loopt af te zeiken. Dan waren ze nu misschien wel wereldkampioen geweest."

Interviewer Olav Mol probeert Max Verstappen nog een beetje te susses, of hem misschien te behoeden voor onhandige uitspraken, maar de Nederlander wil daar niets van weten: "Maar het is zo! Ik snap dit soort dingen gewoon niet. Laten we ons allebei gewoon op onze eigen dingen concentreren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen