Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Halo heeft ook zo zijn voordelen'

Veel coureurs waaronder ook Max Verstappen gaven openlijk aan dat ze de introductie van de halo maar niks vonden. Nu na drie races is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe kijkt Verstappen er nu tegen aan?

"Onder het rijden merk je niet zoveel van de halo. Je kijkt er nu een beetje doorheen dus je ogen kunnen zich wel goed aanpassen. Ik vind het er nog steeds niet uitzien maar goed, het zit erop en ik kan het er niet meer afhalen." Toch laat Verstappen tegenover zijn eigen site Verstappen.nl weten dat er toch ook wel een voordeel aan de halo zit. "Wat wel positief is, is het zicht bij een laagstaande zon. Deze is soms heel irritant waardoor je je rempunten bijna niet kan zien. De halo blokt dat nu een beetje waardoor het iets minder is."

Verstappen scoorde tot nu toe een zesde plek in Melbourne en een vijfde plek in China. In Bahrein viel hij uit na een aanrijding met Lewis Hamilton. Bepaald niet het begin waar de Red Bull coureur op had gehoopt maar hij is vol vertrouwen voor het vervolg van het seizoen. "We komen nog wel wat tekort in de kwalificatie maar in de races ziet het er goed uit. Om verschillende redenen hebben we nog niet de resultaten behaald die we hadden gewild maar ik kijk uit naar Baku. Ik denk dat we daar wel een goede race kunnen hebben. Bovendien hebben we nog achttien races voor de boeg, dus hopelijk verlopen die allemaal naar wens."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi