© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Halo is lelijk en nadelig voor me'

15 feb. 2018 17:40 Ruud Dimmers 2 reacties
De komst van de Halo cockpitbescherming in de Formule 1 houdt de gemoederen nog altijd bezig. De Halo is verplicht vanaf dit seizoen en terug te zien op alle auto’s. Max Verstappen is nog altijd geen voorstander van het systeem.

Verstappen blijft fel tegenstander van Halo

Max Verstappen is altijd fel tegenstander geweest van de Halo. De liet hij vorig jaar al met regelmaat weten en herhaalde hij vandaag in een interview met Red Bull.

“De Halo is erg lelijk. Ik kijk daar absoluut niet naar uit. Ik hoop dat de auto er prachtig uitziet, maar het belangrijkste is dat hij snel is. Daarbij zetten we hopelijk weer een stap voorwaarts en kunnen we echt het gevecht aan gaan.”

De Halo zorgt voor een gewichtstoename voor de auto’s. De FIA verhoogde het minimumgewicht met vijf kilo, maar het systeem weegt aanzienlijk meer. Dit is nadelig voor de grotere en zwaardere coureurs, waaronder Max Verstappen.

De Halo is best zwaar en weegt meer dan de kilo’s die we erbij krijgen. Dat is zeker in mijn nadeel, maar ik ga geen andere training of crashdieet volgen. Anders gaat dit ten koste van mijn conditie.” 

“Ik ben een grotere en wat zwaardere coureur dan gemiddeld en dat maakt het niet ideaal.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen