Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Hamilton moet beter worden om mij te verslaan'

Lewis Hamilton liet zich onlangs ontvallen dat hij zijn inspiratie voor het nieuwe Formule 1 seizoen al heeft gevonden. Niemand minder dan onze eigen Max Verstappen zorgt ervoor dat Hamilton hongerig blijft naar meer succes.

Hamilton deed in het verleden nog weleens of hij de naam van Verstappen niet wist en noemde hem dan gekscherend 'this guy'. Inmiddels beseft de viervoudig wereldkampioen zich maar al te goed dat de jonge Nederlander zich nadrukkelijk kandidatuur heeft gesteld voor de titelstrijd in 2018. Hamilton liet zich dan ook ontvallen dat hij zich verheugt om de strijd met Verstappen aan te gaan en dat hij verwacht dat Verstappen een rol gaat spelen in de titelstrijd. Verstappen zelf was afgelopen weekend in Las Vegas waar hij een demo verzorgde en het Amerikaanse The Drive wilde dan ook weten wat hij van de opmerkingen van Hamilton vond.

"Ja, Lewis moet zeker weten een tandje bijschakelen. Als je drie of vier titels hebt gewonnen, dan is het vrij logisch dat je scherpte afneemt. Ik denk dat als je dan op een bepaald moment serieuze concurrentie krijgt, dat je dan beter moet gaan rijden. Je bent het dan niet meer gewend om voor elke overwinning te strijden. Dat ben ik natuurlijk wel gewend. Ik heb nog nooit in de positie van Lewis gezeten maar daar wil ik natuurlijk wel naar toe. Ik ben erop gebrand om dat te bereiken." Op de vraag hoe hij de strijd met Hamilton gaat aanpakken, laat Verstappen het volgende los. "Lewis had de afgelopen drie jaar natuurlijk de beste auto, dat helpt zeker. Dat neemt natuurlijk niet weg dat hij een ongelofelijk getalenteerde coureur is. Het gaat bij hem ook erg natuurlijk en dat maakt hem ook zo anders dan zijn teamgenoten. Dat is ook waarom hij kampioenschappen wint. Hij is gewoon beter dan iedereen om zich heen. Hopelijk beschik ik volgend jaar over vergelijkbaar materiaal zodat ik de strijd met hem aan kan. Dat moeten we natuurlijk nog even afwachten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"