© Getty Images / Red Bul Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hangt de lolbroek uit op de boordradio

19 nov. 2017 12:50 Rik Alkema 0 reacties
De boordradio in de Formule 1 is een heel belangrijk, maar ook nuttig middel. De coureur krijgt en geeft nuttige informatie over de conditie op de baan aan het team, terwijl het team de coureur weer informeert over het verloop van de wedstrijd. Dat gaat soms in codetaal en soms met een knipoog.

Max Verstappen over zijn ‘instintictieve’ radiogebruik

Tijdens de GP van Brazilië afgelopen week hing Max Verstappen de lolbroek uit. Op de serieuze vraag van zijn team wat de condities op de baan waren, antwoordde Verstappen droog: ‘Zonnig!’.

Dat soort ‘onderonsjes’ heeft Verstappen naar eigen zeggen wel vaker over de radio met zijn engineer Gianpiero Lambiase.

“We hebben dat soort onderonsjes wel vaker, maar alleen als de situatie het toelaat natuurlijk”, laat Verstappen aan De Telegraaf weten.

“Ik vind het wel leuk om dat soort geintjes uit te halen op de boordradio, maar andersom is het lastiger. Als ik een serieuze vraag stel, verwacht ik ook een serieus antwoord terug.”

Voor Verstappen werkt de boordradio soms als een nuttige bron van informatie, maar de Nederlander blijft het lastig vinden dat er van alles op TV wordt uitgezonden.

“Je gebruikt de boordradio soms om de wedstrijdleiding of concurrenten te beïnvloeden”, geeft Verstappen toe.

“Maar soms roep je iets uit frustratie en dan ben je er niet mee bezig dat het op TV wordt uitgezonden. Dan heb je liever niet dat het op TV komt.”

Verstappen heeft dan ook liever dat negatieve boordradio’s niet worden uitgezonden, maar snapt dat de kijker het wel graag hoort.

“Ik denk dat kijkers veel meer hebben aan berichten over strategie of banden, maar aan de andere kant snap ik ook wel dat ze emotie willen zien en horen”, aldus Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen