© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Hebben het maximale eruit gehaald'

14 apr. 2018 09:25 Ruud Dimmers 1 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van China leverde Max Verstappen een vijfde startplaats op. Het gat naar de pole bedroeg zeven tienden ten opzichte van Sebastian Vettel.

Verstappen: 'Maximale uit de omstandigheden gehaald'

De aanloop naar de kwalificatie verliep rommelig binnen Red Bull. De verhalen over de crash in Bahrein en het motorprobleem van Ricciardo zorgden voor afleiding.

"Dat soort dingen vergeet je niet, maar dat probeer je om te zetten in iets positiefs. Dat hebben we gewoon geprobeerd vandaag. Ik denk dat we het maximale uit de omstandigheden hebben gehaald. We verliezen gewoon erg veel op het rechte stuk."

De topsnelheid van Verstappen was liefst tien kilometer per uur lager dan die van Vettel. In de eerste twee sectoren kon de Nederlander in de buurt blijven van de tijden van de Ferrari's, maar in de laatste sector verloor hij meer dan een halve seconde.

"Het gat is iets groter dan verwacht. In de kwalificatie schroeven ze de motor open en dan hebben we geen kans. Bij ons was het vermogen niet top en waren er problemen met de limiter tijdens de laatste training. Probleem zit in de software en dat kan je na de kwalificatie niet oplossen."

"Ferrari gaat dit weekend erg snel op het rechte stuk, zelfs sneller dan Mercedes. Als je die allebei hebt kan je zo'n kwalificatie rijden."

Red Bull hanteert als enige topteam een andere strategie en neemt daarbij een gok. Ferrari en Mercedes starten op de soft banden, terwijl Red Bull op de zachtere ultrasoft band start. Wat zijn de plannen voor de race?

"We moeten even kijken want we starten op de ultra's. In de race zullen we er dichter bij zitten, maar of het genoeg is weet ik niet als je kijkt naar het gat tijdens de kwalificatie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen