© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen heeft er geen probleem mee als Sainz zijn teamgenoot wordt

07 jul. 2017 07:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Formule 1 coureur Carlos Sainz liet in Oostenrijk wederom weten dat hij volgend jaar bij Red Bull wil rijden. Ondanks de doorlopende contracten van Max Verstappen en Daniel Ricciardo geeft de Spanjaard niet op.

Carlos Sainz herhaalt dat hij volgend jaar voor Red Bull wil rijden

Met regelmaat worden de Red Bull coureurs gelinkt aan een van de andere topteams. Daniel Ricciardo en Ferrari of Max Verstappen en Mercedes. Het zijn geruchten die er al maanden zijn, maar teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko lieten duidelijk weten dat de coureurs niet te koop zijn.

Er lijkt dan ook geen plaats te komen voor Carlos Sainz bij Red Bull. De Spanjaard wil zijn droom achterna en dat is met Red Bull of zonder Red Bull.

Het seizoen is nog lang en er zijn continu geruchten. Mijn eerste doel is om volgend jaar voor Red Bull Racing te rijden en mee te doen om de zeges.”

Ik blijf hard werken om dat doel te bereiken, maar als dat niet gebeurt dan acht ik de kans klein op een vierde jaar bij Toro Rosso voor mij. Ik gooi de deur niet dicht, maar ik ben er klaar voor om de volgende stap te maken.”

Max Verstappen werd tijdens de FIA persconferentie gevraagd hoe hij aankijkt tegen een mogelijk hereniging met Carlos Sainz als teamgenoot. Bij Toro Rosso reed het tweetal een kleine anderhalf jaar samen, wat soms tot felle discussies leidde.

Een probleem heeft Max echter niet met Sainz. “Het was altijd erg leuk om elkaar uit te dagen en ik zou er geen probleem mee hebben om weer met Carlos in een team te zitten. We hadden een mooi gevecht met elkaar en daar loop ik niet weg voor.”

“Ik weet niet hoe de contracten van alle coureurs in elkaar zitten, dus we moeten dat afwachten. Vroeg of laat zitten we allebei in een snelle auto, maar ik weet niet bij welk team dat is.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen