Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen heeft hoge verwachtingen van Formule 1 GP van Hongarije

Max Verstappen hoopt dat Red Bull mee kan doen voor de ereplaatsen op de Hungaroring waar de Grand Prix van Hongarije dit weekend wordt verreden.

Na twee minder voordelige circuits op rij, Silverstone en Hockenheim, liggen er op de Hungaroring meer kansen voor Max Verstappen. Het circuit is veel bochtiger en de rechte stukken zijn aanzienlijk korter. "Het is een van de kleinere circuits en het moet onze auto goed liggen. In de eerste sector zullen we op de rechte stukken nog wel tijd verliezen, maar de tweede sector is het meest gunstige voor ons. De derde sector is wel okay voor Red Bull. We moeten ervoor zorgen dat we in die sectoren het snelste zijn." Er liggen zeker kansen voor Red Bull, maar met name van Ferrari wordt veel verwacht. De Italiaanse renstal domineerde afgelopen jaar op de Hungaroring en beschikt momenteel over de beste powerunit.

De zege zal lastig worden. In Monaco waren de verschillen tussen de motoren kleiner. Een pole wordt daarom moeilijk, maar ik denk dat we er dicht bij zitten", laat Max op zijn website weten. Aangezien inhalen nagenoeg onmogelijk is, is de eerste startrij wel een vereiste om kans te maken op de zege, of er moet een knotsgekke race volgen. Het hele weekend is er grote kans op onweersbuien.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi