© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hekelt circuit: 'Ze mogen alle bochten wel aanpassen'

23 jun. 2018 09:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Na afloop van de vrije trainingen in Frankrijk is Max Verstappen nog altijd geen fan van het circuit Paul Ricard.

Verstappen heeft weinig met Paul Ricard

Paul Ricard staat duidelijk niet in de top vijf van de favoriete circuits van Max Verstappen. De Nederlander heeft weinig op met het circuit met vreemde bochten. Was een andere lay-out beter geweest?

"Dan mochten ze iedere bocht wel veranderen in een normale bocht in plaats van die lange doordraaiers die eigenlijk net te krap zijn."

Een derde tijd tijdens de tweede vrije training stemde Max Verstappen redelijk tevreden. Door een probleem met een velg in de eerste training verloor Max wel kostbare tijd. Bandenslijtage gaat de sleutel tot succes worden voorspelt Verstappen.

"Na twee ronden zijn de ultrasoft banden eigenlijk al compleet weg. De tweede training hebben we veel aan de auto veranderd. Je bent wel constant aan het leren op dit circuit. Op zich ging het redelijk goed."

Het circuit Paul Ricard kan op liefst 167 verschillende manieren genomen worden. De blauwe en rode kleuren maken er een bonte kermis van, maar de coureurs hebben er geen last van. Verstappen heeft echter weinig op met het circuit laat Max aan Ziggo Sport weten.

"Ik zag dat Vettel wat te vroeg instuurde en een verkeerde bocht nam. Zonder die markeringspunten zou het hier erg moeilijk worden. Het zijn sowieso veel rare bochten hier, die niet echt lekker uitkomen."

Verstappen verwacht niet dat Paul Ricard erg geschikt is voor Red Bull. Het circuit kent drie lange rechte stukken waarop de Nederlander veel tijd verliest met zijn Renault-motor.

"We staan zeven tienden achter Mercedes, dus moeten nog wel verbeteren. Het ligt ook veel aan de banden, omdat het circuit zeer agressief is voor de banden. De banden kunnen het niet zo goed aan."

Uiteindelijk verwacht Verstappen niet dat Red Bull meestrijdt voor de poleposition.

"Mercedes ziet er heel snel uit en Ferrari komt ook nog wel. Bij mij komt morgen de nieuwe motor erin, daar zit ook nog wat tijdwinst in. Over het algemeen zijn de lange rechte stukken voor ons hier te lang."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen