Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen herhaalt: 'Ik pas mijn rijstijl niet aan'

Ook na de Grand Prix van Bahrein ziet Max Verstappen geen enkele reden om zijn rijstijl aan te passen. Hij ging in Bahrein voor het hoogst haalbare en daarvoor moest hij nou eenmaal voorbij Hamilton zien te komen.

Zijn poging Lewis Hamilton in te halen kwam hem echter duur te staan. Max Verstappen moest na een touche met de wereldkampioen in Bahrein de strijd staken. Toch zal hij in een soortgelijke situatie in de toekomst op exact dezelfde manier handen, zo vertelt hij desgevraagd tijdens de persconferentie in China. "Natuurlijk is het belangrijk om punten te scoren, maar we gaan altijd voor podiumplaatsen en overwinningen. Daarom doen we aan dit spelletje mee en dat is ook voor komend weekend weer het doel. Ik ga dus niets aan mijn rijstijl veranderen."

"Waarom zou ik dat ook doen? Ik heb niks verkeerds gedaan. Ik dacht een kans te zien de auto voor me in te halen en ging ervoor. Dat pakte verkeerd uit, maar dat gebeurt als je met elkaar racet. Ik snap de ophef hierover dan ook niet." Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben elkaar nog niet gesproken na het incident, maar Verstappen weet ook niet of dat noodzakelijk is. "Ik ben niet van plan hem hierover op te zoeken. Misschien dat ik hem spreek, maar ik weet niet of dat echt nodig is."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'