Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Max Verstappen: "Honda-avontuur van mijn vader had zijn carrière kunnen veranderen"

Max Verstappen treedt als coureur van Red Bull-Honda in de voetsporen van vader Jos die rond de eeuwwisseling de kar trok bij het Honda-fabrieksproject. Hij vindt het jammer dat dat project nooit van de grond kwam.

Honda wilde aan het begin van de eeuw met een fabrieksteam toetreden tot de Formule 1. Jos Verstappen werd aangesteld als ontwikkelingscoureur en de testresultaten waren veelbelovend. Helaas werd de stekker uit het project getrokken toen inititiatiefnemer Harvey Postlethwaite overleed. Jammer, zo oordeelt Max Verstappen twintig jaar later.

"Ik heb het er wel eens over gehad met mijn vader dat ik net als hij toen nu een Honda-coureur ben", zo laat de Nederlander in gesprek met Honda optekenen. "Het is jammer dat dat project toen is stopgezet."

"Volgens mijn vader was die auto écht goed, in tegenstelling tot wat er werd beweerd. Men fluisterde dat er altijd met een volgens de reglementen te lichte auto werd gereden, maar dat was absoluut niet waar. Hij was dan ook erg teleurgesteld toen de positieve tests geen vervolg kregen."

Als de stekker niet uit het project zou zijn getrokken, had de carrière van Verstappen sr. volgens Verstappen jr. een andere wending kunnen nemen. "Kijk naar Jenson Button in 2009, zijn BrawnGP-avontuur is een goed voorbeeld van hoe een loopbaan een positive impuls kan rijgen. Desondanks bewaren we goede herinneringen aan die tijd en het is inderdaad wel gek dat ik zoveel jaren later alsnog uitkom voor Honda."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten