© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hoopt dat Formule 1 het inhaalprobleem aanpakt

24 nov. 2017 06:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen geldt als een van de beste coureurs in de Formule 1. Met zijn prachtige inhaalacties wist hij de afgelopen jaren de harten van veel F1-fans te veroveren. Toch moeten de F1-auto's veranderen omdat inhalen nu soms nagenoeg onmogelijk is.

Verstappen vindt auto's van 2017 leuker om te rijden, maar inhalen is nog lastiger

Met veel bombarie werden de nieuwe Formule 1 auto's voor 2017 gepresenteerd. Bredere banden, bredere auto's, lagere vleugels en meer downforce. De rondetijden zouden flink naar beneden gaan en er zou weer sprake zijn van echte raceauto's. Al met al werden de beloftes maar deels waargemaakt.

Max Verstappen is gematigd tevreden over de nieuwe auto's. Ze zijn leuker om in te rijden, maar inhalen is nog lastiger geworden.

"Het was positief dat de auto's veel meer raceauto zijn geworden. Vorig seizoen waren het net speelgoedauto's. Dit jaar is het zwaarder en zijn de auto's lastiger te besturen. Ik geniet meer van het rijden, omdat de bochtensnelheid hoger ligt en je jezelf niet druk hoeft te maken over blokkerende voorwielen. Dat heeft mij zeker geholpen."

Keerzijde van de nieuwe auto's was dat het aantal inhaalacties dramatisch is afgenomen. Zo waren er races bij waarin er in de gehele race minder dan vijf inhaalacties te zien waren. Nu wordt er gesproken over het aanpassen van circuits om inhalen te bevorderen. Verstappen vindt dat men beter eerst kan kijken naar de auto's.

"Ik denk dat we eerst naar de auto's moeten kijken. Sommige circuits staan erom bekend dat inhalen erg lastig is. Dit jaar zagen we dat het nog lastiger was om dicht achter je voorganger te rijden. Dat is iets wat we vind ik eerst aan moeten pakken. Het aantal inhaalacties zal daardoor ook weer toenemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen