© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hoopt op saaie Grand Prix van Monaco

24 mei 2018 09:09 Wanda Bisschop 0 reacties
Aankomende zaterdag vindt ongetwijfeld één van de spannendste kwalificaties van dit Formule 1 seizoen plaats. Meer dan op welk ander circuit dan ook heeft Max Verstappen kans om zich op de eerste startrij te plaatsen. Verstappen zelf blijft vooralsnog zeer nuchter.

Mercedes plaatst Red Bull in de favorietenrol

"We hebben over het algemeen een zeer goed chassis en zijn sterk in de langzame bochten. Dit circuit zonder lange rechte stukken moet ons dus goed liggen. We hebben zeker een kans maar favoriet? Nee, ik ga het eerst afwachten en wil eerst zien hoe goed we echt zijn," aldus Verstappen tegenover het AD.

Mercedes roept al dagen dat ze de GP van Monaco met angst en beven tegemoet zien. In tegenstelling tot veel andere circuits draait het in de nauwe straten van Monaco niet om topsnelheid. Volgens Mercedes is Red Bull dan ook de gedoodverfde favoriet voor de pole én de zege maar Verstappen verwacht van zowel Mercedes als Ferrari behoorlijke tegenstand.

"Bij Mercedes hebben ze nog altijd veel meer vermogen, dat blijft ook zo hier in Monaco en Ferrari doet op elk circuit goed mee."

Toch realiseert ook Verstappen zich dat er wel degelijk kansen in Monaco liggen om op de eerste startrij te komen.

"Onze auto is behoorlijk goed en daar moeten we dit weekend gewoon het meeste uithalen. We komen nog steeds wel wat pk's tekort maar groot gaat het gat niet worden. Elders is het vijf tienden maar hier waarschijnlijk twee tienden en daar kunnen we wat mee."

Wat Verstappen betreft mag de race in Monaco best saai verlopen. Het droomscenario voor de race is dan ook eenvoudig.

"Je moet er hier zeker van zijn dat je vooraan mag starten en dan een gat creëren. Vervolgens een foutloze pitstop en dan uit de muren blijven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen