Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen hoopt op verrassingen bij GP Frankrijk

Het Formule 1-circus is aanbeland op het circuit Paul Ricard. Voor het eerst in 10 jaar heeft Frankrijk daarmee weer een Grand Prix, op een voor velen onbekend circuit. Max Verstappen hoopt dat dit zorgt voor verrassingen.

Het circuit Paul Ricard is niet onomstreden bij de coureurs. Tot op heden kan het rekenen op veel kritiek, waarbij met name de grote uitloopstroken een doorn in het oog zijn. Een nieuw circuit kan verrassingen opleveren en Max Verstappen hoopt dat hij hiervan kan profiteren. "Mogelijk zien we verrassingen, ook qua strategie. Dat is ook afhankelijk van de bandenslijtage hier met alle lange doordraaiers", laat Verstappen aan het AD weten.

Over zijn eigen kansen is de Red Bull-coureur voorzichtig. "Dat is nog te vroeg om goed te kunnen voorspellen. Moeilijk is om te voorspellen hoeveel pijn dit circuit ons gaat doen gezien de lange rechte stukken. We moeten in de bochten tijd terugwinnen." Een nieuw circuit betekent dat er minder data en baankennis aanwezig is, maar Verstappen reed al de nodige uren in de simulator van Red Bull. "Je hebt minder informatie beschikbaar, maar ik heb genoeg in de simulator gereden. De eerste rondjes worden wel een beetje wennen, maar hopelijk heb ik het circuit snel onder de knie."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi