© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hoopvol na sterke vrijdag: 'We kunnen nog beter'

20 okt. 2017 23:30 Rik Alkema 1 reacties
Hoewel het in Amerika vooral te doen was om het 'grote' nieuws rondom Max Verstappen zijn contractverlenging, moest er ook 'gewoon' gereden worden. Op de vrijdag in Amerika werden de eerste en tweede vrije training afgewerkt, wat tot tevredenheid stemde bij Max Verstappen. De Nederlander ziet genoeg kansen voor zondag, ondanks dat hij achteraan moet starten.

Max Verstappen ziet kansen in Amerika

De eerste vrije training gaf nog een vertekend beeld, maar de tweede vrije training was een goede indicatie van hoe de kaarten geschud zijn dit weekend. Max Verstappen zette achter de razendsnelle Lewis Hamilton de tweede tijd neer en lijkt er goed bij te zitten in Amerika.

Na afloop van de tweede vrije training was Verstappen dan ook tevreden.

"De long runs zagen er sowieso goed uit, al kon de balans van de auto nog wel wat beter. De kwalificatie run was niet perfect, dus we mogen heel tevreden zijn met een tweede tijd", zei Verstappen na de tweede vrije training bij Ziggo Sport.

Verstappen was snel tijdens de trainingen, maar daar heeft hij op zondag uiteindelijk niet heel veel aan. Door een motorwissel moet Verstappen achteraan starten, maar de tweevoudig Grand Prix-winnaar ziet daar zelf alleen de voordelen van.

"Met de nieuwe motor kunnen we alvast wat dingen testen voor volgend jaar, dus dat is positief", bekijkt Max zijn gridstraf nuchter.

Al met al kijkt Verstappen terug op een goede vrijdag, die perspectief biedt voor de rest van het weekend.

"Ik denk dat we wel tevreden mogen zijn. De balans was nog niet geheel naar mijn zin, maar toch zaten we er goed bij. We kunnen nog wel wat winnen, dus dat geeft moed', besluit Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen