Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen hoopvol na sterke vrijdag: 'We kunnen nog beter'

Hoewel het in Amerika vooral te doen was om het 'grote' nieuws rondom Max Verstappen zijn contractverlenging, moest er ook 'gewoon' gereden worden. Op de vrijdag in Amerika werden de eerste en tweede vrije training afgewerkt, wat tot tevredenheid stemde bij Max Verstappen. De Nederlander ziet genoeg kansen voor zondag, ondanks dat hij achteraan moet starten.

De eerste vrije training gaf nog een vertekend beeld, maar de tweede vrije training was een goede indicatie van hoe de kaarten geschud zijn dit weekend. Max Verstappen zette achter de razendsnelle Lewis Hamilton de tweede tijd neer en lijkt er goed bij te zitten in Amerika. Na afloop van de tweede vrije training was Verstappen dan ook tevreden. "De long runs zagen er sowieso goed uit, al kon de balans van de auto nog wel wat beter. De kwalificatie run was niet perfect, dus we mogen heel tevreden zijn met een tweede tijd" , zei Verstappen na de tweede vrije training bij Ziggo Sport .

Verstappen was snel tijdens de trainingen, maar daar heeft hij op zondag uiteindelijk niet heel veel aan. Door een motorwissel moet Verstappen achteraan starten, maar de tweevoudig Grand Prix-winnaar ziet daar zelf alleen de voordelen van. "Met de nieuwe motor kunnen we alvast wat dingen testen voor volgend jaar, dus dat is positief" , bekijkt Max zijn gridstraf nuchter. Al met al kijkt Verstappen terug op een goede vrijdag, die perspectief biedt voor de rest van het weekend. "Ik denk dat we wel tevreden mogen zijn. De balans was nog niet geheel naar mijn zin, maar toch zaten we er goed bij. We kunnen nog wel wat winnen, dus dat geeft moed' , besluit Verstappen.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst